Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Lassan itt az utazás ideje   (Finnország)   
Lassan de biztosan közeleg a jövő hét vége. Ez azért fontos, mert 9.-én este indulok haza Magyarországra. Jó kis kocsikázás lesz. Előtte még vár rám kis bevásárlás (otthoniak kívánságait kell teljesíteni, ha valaki akar rendelni tőlem valamit, és ezt olvassa, még megteheti :-).

Tegnap félbehagytam a munkát és hazamentem pihenni, mert ilyen szédülős rosszullevős dolgok törtek rám. A helyzet még ma sem 100%-os, de ma azért bejöttem valamit tenni venni. Gyönyörő idő van már megint, süt a nap, kék az ég, viszont repülni ma nem fogok sajnos. Legközelebb talán holnap, de az oktatóm elfoglaltsága miatt lehet, hogy ez is halasztódni fog valamerre.

A notebookom felől továbbra sincs semmi hír, fogalmam sincs mikor kapom vissza. Igy kicsit limitáltak a lehetőségeim otthon (semmi letöltés meg komolyabb netezés ... telefonról/PDAról épp a leveleim tudom nézni, meg valami kis zenét hallgatni). Mondjuk az utóbbi napokban otthon a tv/dvd bámuláson és alváson kívül nem sok mindenre jutott idő.

Blue skies   (Repülő)   
Bár a címtől eltérően azért nem volt egész hétvégén 100%ig kék ég (mindig akadtak felhők), azért a repüléshez alkalmas volt az idő. Így aztán mind pénteken, szombaton és vasárnap is repülhettem. Pénteken a süllyedés volt terítéken, szombaton a fordulók, tegnap pedig a lassan repülés.

Pénteken a repülés után volt ilyen összejövetel, amiről írtam, a cég számlájára. Kaja, sauna, buborékfürdő és persze az innivalókat sem nekünk kellett vinni.

Szombaton tanfolyam volt egész nap, kommunikáció és miért repül a repülő. Délelőtt felmentünk az irányítótoronyba, onnan nézegettük a repülőket, meg a légiirányítók meséltek nekünk, hogyan történnek bizonyos dolgok. Az egész napi fejtágítás után pedig repülés következett.

Ekkor a tenger fölött alacsony felhők voltak, a felszíntől kezdve nagyjaból 500-700 lábig. Viszont a szárazföld fölé nem jöttek, csak a tengert borítottak be. Nagyon jól nézett ki, ahogy a partok mentén "hömpölygött" a nagy fehérség. Fölé repültünk és úgy köröztünk kicsit, közben meg drukkoltunk, hogy ne jöjjön a szárazföld fölé (mert akkor kereshettünk volna másik repteret, meg valami éjszakai szállást, olyan felhőben ugyanis nem repülhettünk volna).

Vasárnap légijog meg ismét miért repül a repülő kurzusok voltak, utána megint repülés. Bár elvileg 45 perceseket kellene repülni, mindig kicsit elnyúlnak, ez talán annak is köszönhető, hogy kicsit erőtlen a motorja a kis Cessnának, amivel megyünk, és ezért nem lehet vele túlságosan száguldozni.

Ma talán megint megyek repülni, és még a délután folyamán elválik.

Együttműködési megbeszélés meg talán repülés   (Finnország)   
Tegnap (csütörtökön) ünnepnap volt itt, méghozzá munkaszüneti nap. Én azért reggel bejöttem túlórázni. Persze sokat nem sikerült véghezvinni, mert az internetkapcsolat megszűnt létezni. És sajnos a bugnyilvántartó adatbázisunkat így nem lehetett elérni, ezáltal javítani sem a programokat.

Kaptam kölcsön egy Playstation 2-t, úgyhogy délután azzal próbálkoztam, de valahogy egyik játék sem volt olyan, ami igazán megragadott volna. Úgyhogy inkább moziztam meg aludtam sokat. Ma aztán megint munkanap van, persze elég csöndes, mert sokan kivették szabadságnak, így 4 napos hétvégét tartanak.

Este együttműködési megbeszélésünk lesz. Persze ez csak fedőneve a dolognak (finnül amúgy jobban hangzik, mint magyarul, de lehet csak azért, mert rosszul fordítom :-) ). Kaja, pia, saunázás, pezsgőfürdő, kellemes környezetben, hatodik emeleten, nagyszerű kilátással. Már talán írtam, egyik korábban itt tevékenykedő konzulensünk hívott meg minket erre, a cég számlájára.

Az időjárás rendkívül változatos és nagyon gyorsan változik. Most azért drukkolok, hogy legyen kisebb a szél, és a felhők legyenek picit magasabban, no meg ne legyenek cumulonimbus formációk a közelben. Ha ezek teljesülnek, akkor ugyanis talán talán talán ma mehetek repülni. Ha nem, akkor a várakozás folytatódik, és talán vasárnap.

A hétvége egyébként ismét a repülős kurzusok jegyében fog telni, légijog, kommunikáció és "miért repül a repülőgép" című előadásaink lesznek, valószínűleg irányítótoronylátogatással egybekötve.

Grounded   (Repülő)   
Szomorúan kell tudomásul vegyem, hogy repüléseim sorra lemondásra kerülnek a csúnya időjárás miatt. Ez különösen nem dob fel. A notebookomat is elvitték szervízbe. Ez sem túlságosan dob fel. És ugye az időjárás is pocsék (lásd fentebb). Ráadásul van csomó munka. Nem jó ez így.

Ja volt ez az opera hétfőn. A Sevillai borbélyt néztük meg. Tulajdonképpen nem volt rossz. Olyasmit hallottam, valakinek az opera vagy tetszik, vagy nem, és már az elején eldől. Azt hiszem nekem inkább a tetszik felé hajlik a dolog, de ez inkább a műfajra értendő, maga ez a darab talán nem volt a legizgalmasabb. De zeneileg/előadásilag érdekes volt hallani.

Tegnap meg oktatás volt megint, a Vista programozásáról okítottak minket (Windows Communication Foundation / Presentation Foundation / Workflow Foundation), ami különösen izgalmas volt, főleg, hogy végre egy ilyen összefoglaló jellegű bemutatót tartott nekünk róla a Microsoft.

Eső meg sok felhő és tanterem   (Finnország)   
A hétvége ismét a tanteremben telt. Ezúttal a repülőgép felépítéséről és részeiről meg kommunikációról tanultunk. Az időjárás kedvezett a tantermi tanuláshoz, ugyanis esett az eső és alacsonyan voltak a felhők - repülni nem nagyon lehetett volna. Ami persze kicsit baj is volt, mivel szombaton mehettem volna repülni, ha jó az idő.

Szombaton egyébként a repülőtér fele le volt zárva, mert valami autós show/bemutató/találkozó volt. Utoljára a Need for Speed játékokban láttam ilyen kocsikat. Mindenféle felnik, hajszálvékony gumik, meg olyan alacsony kocsik, hogy nem tudom hogy jöttek át a fekvőrendőrön ami a reptér kapujában van.

Mondjuk én részemről csak épp annyit láttam a kocsikból ameddig elhaladtak mellettem/közelemben, de volt olyan tanulótárs ami bevetette magát a tömegbe a basszustól dübörgő kocsik közé. Valószínűleg sokkal többen lettek volna, hogyha az idő nem olyan borzalmas, mint amilyen végül is volt.

Ehhez képest ma reggel ismét tiszta kék az ég és süt a nap. Ma este pedig valami teljesen újat fogok kipróbálni - aztán meglátjuk, hogy tetszeni fog vagy utálni fogom. Céges szervezésben ugyanis operába fogunk menni a finn operaházba.

Repülés again meg notebook trouble   (Repülő)   
Tegnap sikerült ismét röppenni egy rövidet. Tényleg elég rövid lett, mivel egyrészt idő is szűken volt (1 óra géphasználat volt foglalva), másrészt baromi nagy leszálló forgalom miatt vagy negyed órát várakoztunk a kifutún felszállási engedélyre. Éppen csak emelkedtünk néhányat, és már kellett is jönni vissza.

Ezúttal már jobban sikerült a légiforgalmi kommunikáció is, meg a felszállás is. A leszállás még mindig nem én általam lett elvégezve, de lassan közeleg az az idő is :-)

Közben otthon a notebookom grafikakártyájának valami baja lett, és a javítás kb 2 hetet vesz igénybe, amíg nem lesz gépem. Ennek csöppet sem örülök, azt hiszem több időt kell majd eltöltsek a cégnél .. nem feltétlenül munkával. De megint elmaradok a sorozatokkal, ráadásul a Prison Break-ből az utolsó rész jön jövő héten. Argh :-|

Tavasz?   (Finnország)   
A mai napon végre elromlott az idő. Ahogy ezt írom, éppen jégeső esik - repülésre súlyosan alkalmatlan az idő. Csúnya cumulonimbus felhők járkálnak az égen, ráadásul gyakorta rejtőznek stratus felhőkben :-) ... az előbb még sütött a nap, most meg mintha besötétedett volna.

Szerencsére a kocsim tető alatt van. Különben izgulnék, mivel olyan intenzíven esik ez a jég. Épp a napokban gondolkoztam rajta, hogy tulajdonképpen nyáron lehet, hogy inkább az olcsóbb udvari helyet kellene bérelni a kocsinak, és télen elég a fedett, de azt hiszem a mai időjárás elgondolkoztatott, vajon helyesen gondolom-e ezt a dolgot.

Reggel még teljesen tiszta kék volt az ég, felhők sehol és sütött a nap. Nem is bírtam 6nál tovább aludni, mivel a nap már rendesen felkelt, hétágról sütött. Bejöttem hát dolgozni jó korán, most meg az időjárás miatt még azt hiszem kicsit kivárok. No meg aztán nem árt plusszokat gyűjteni, mivel a júniusban esedékes szabadságom jó részét plusszokból fogom kivenni. Talán ide még nem is írtam, de június elején megyek haza kocsival. A projektmenedzser aggódik, de kicsit bele kell húzni a munkába, és akkor rögtön eloszlanak a kellemetlen gondolatai (pl. hogy halasszam el a vakációm). ;-)


Felszállás   (Repülő)   
Ma sor került a következő repülőórámra. Ma már a korábbi 40 perc helyett 1 óra 5 percet töltöttünk levegőben.

Reggel 9 előtt valamivel indultam Malmira, ahol gyorsan begyűjtöttük az időjárásjelentést és NOTAMokat valamint aktív veszélyzónákat (amik igazából nem voltak), majd a gép ellenőrzése, papírok összeszedése és végül indulás volt hátra. Az oktatóm elmondta mit fogunk csinálni, hogy például nekem kell majd taxizni (gurulni a földön). Kérdeztem, hogy légiforgalmiirányítás mikor lesz, a válasz az volt, hogy akkor legyen az is most. Huhh.

Ezúttal az ellenörző listát (checklist) nekem kellett végigellenőrizni, valamint elindítani a repülő motorját. Utána pedig következett az a rész, amitől kicsit féltem: beszélni a guritóval (ground control). Engedélyt kértem iskolarepülésre Helsinkitől kelet felé, engedélyt megkaptuk, lehetett kezdeni gurulni. Kicsit részegesen ment a dolog, jobb-balra kanyarogva a taxiutakon - nem olyan egyszerű ez a dolog, mint ahogy látszik. Lassan aztán megérkeztünk a kifutópályához, itt újabb checklist olvasás következett.

Azt hittem innen az oktató fog felszállni, de csalódnom kellett. Bár kicsit korrigálta a pályaközépvonalára állásomat (mert a taxizás az nem nagyon ment még ugye), de aztán az egész felszállást nekem kellett megcsinálni.

500 láb körül aztán megjelent a turbulencia, eléggé rázogatott - a múltkori sima repülés túl egyszerű volt. Ezután egyenesen repülés, fordulás, lassan repülés, kis emelkedés volt a műsorszám, majd indultunk vissza Malmira. Időközben a szél még durvább lett 1500 láb alatt, úgyhogy rendesen rázkódott a gép, nehéz volt egyenesen tartani vagy a magasságot pontosan betartani. A kommunikáció itt már kicsit nehezebbre sikeredett, és el is rontottam (de ez szerencsére nem baj még most:), majdnem finalig (amikor egy vonalba fordulunk a pályával) nekem kellett vinni a gépet, utána az oktató rakta le a földre, ahol aztán ismét én taxizgattam vele kicsit.

Utána megbeszélés következett, hogy mit is csináltunk. Aztán ő elindult motorral hazafelé, én pedig a helyi repkellékboltba, hogy beszerezzek egy térdtáblát (kneeboard), ami nagyon fontos repülés közben. Itt aztán meglepetés volt, amikor munkahelyi szobatársam hívott mobilon, hogy a Malmi reptéren vagyok-e (jóhogy:) ... el is felejtettem, hogy ők meg legénybúcsút rendeztek egyik ismerősüknek, és ennek része volt kis kanyargás repülővel az égen. Az embereket ugyanis hajlamos megviselni a kisgépes repülés, főleg ha nem nagyon repült előtte valaki (tegnap az oktatóm egy olyan emberkét vitt el elsőt repülni, aki életében sosem repült, és bizony történt egy kis baleset odafent - a hányós zacskó mindig jó ötlet ;-).

Következő repülés szerdán ... can hardly wait :-)

Sorgörgő   (Freetime)   
A hosszas jó idő eredményeképpen tegnap elővettem a görkorcsolyámat. Mielőtt azonban nekivágtam volna a világnak, kicseréltem a tavaly tövid elkoptatott fékemet. Ezután a vonatsínek mellett (néha messzebb tőlük, néha közelebb) indultam el Helsinki felé. A projektvezetőm javasolta, hogy járhatnék néha munkába is görkorival, amit én nem tartok teljesen rossz ötletnek. Azért vakon és félév kihagyás után nem mernék nekivágni a dolognak, úgyhogy először felderítő utat kellett tartsak.

Ez volt tehát tegnap, nagyjából 3-4 km-t mentem a 10ből (körülbelül), ami a munkahelyemig visz. Ma ismét nekivágtam, ma már 6-7 km-t tettem meg a teljes távból. Sajnos mérni nem mértem a távot, csak az ilyen sétaútvonalak melletti táblákból saccolom, hogy mennyit mehettem. Illetve a sineken tudom, hogy olyan 10 km az út.

Örömmel nyugtáztam, hogy még mindig nagyon tetszik ez a görkorcsolyázós dolog, és ilyen jó időben vétek lenne nem kimenni. Ugyanakkor lassan időromlást jósolnak, ami annyira nem jó viszont, mivel szombaton kellene menni repülni. De hát hogy is lenne másképp! Múlt hétvégén amig kurzuson voltunk csodálatos repülőidő volt, persze, hogy most romlik el, amikor végre repülni kellene.

Azért remélem ha el is romlik, azért repülésre alkalmas marad.

Most este elővettem a Flight Simulatort ismét, hogy kicsit nézelődjek benne. Leginkább azt teszteltem le, hogy a külön letöltött Finnország az mennyire részletesen lett megcsinálva. Örömmel nyugtáztam, hogy sok dolog pontosan ugyanott van, mint a valóságban - utak, villanyvezetékek. Néhány dolog azért kevésbé volt pontatlan, de már a meglévők alapján is tudtam valamennyire tájékozódni benne (és visszatalálni a repülőtérre GPS és egyéb térképek nélkül).

Elméleti oktatás   (Finnország)   
Az egész hétvége elméleti oktatással telt - repülős témakörben persze. Tanultunk navigálni meg számolni súlypontot és ehhez hasonló dolgokat. Meg közben mindenféle teszteteket is töltöttünk ki. Ezek között volt olyan, ami korábbi tesztek iterációja volt, és voltak teljsen újak. Többen is azon a véleményen voltunk (összesen 7en voltunk a kurzuson), hogy a korábbi tesztek iterációi nem igazán dolgoztattak meg minket, nem tűnt már kihívásnak ugyanazokra a kérdésekre válaszolni.

Hetünk közül csak ketten repültünk már a kurzust megelőzően. Igaz, én is csak egyetlen egyszer, de a másik emberke már vagy 10 alkalmat lerepült. Amit a múlt heti repülés alatt (és után) éreztem beigazolódni látszódott a kurzus alatt is. Vagyis hogy amikor ténylegesen repültünk, akkor az elméleti anyag sok pontja úgymond a "helyére ugrik". Az addig kevésbé érthető dolgok megvilágosodtak, vagy olyan dolgok nyertek értelmet, aminek az értelmét nem láttuk.

A térkép is egy ilyen dolog (repülési térkép természetesen) amit ugyan nézegettem már előtte is sokat, de igazi értelmet csak utána nyert a dolog. A légterek elhelyezkedése, és az általuk megadott korlátok előtte nem tűntek annyira érthetőnek mint utólag.

Az is kiderült, hogy sikerült első légiforgalmi szabálytalanságomat is elkövetni. Berepültem ugyanis alulról körülbelül 100 láb mélyen Helsinki-Vantaa légterébe. De ez csak utólag, a térkép alapján lett számomra nyilvánvaló (valamint a hétvégén kaptunk bő magyarázatot tiltott, lezárt, veszélyes, stb légterekről). Szerencsére oktatási fázisban és ennyire az elején nem veszik annyira komolyan a dolgot ... legalábbis remélem :-)

Az oktatás egész napos volt, este 7-ig/8-ig tartott (vagyis gyakorlatilag nem volt hétvégénk). A szombat reggeli kurzushoz hozzátartozik még, hogy túlestem első szondáztatásomon is. A finnek ugye ilyen hétvégi bulis népség, így a rendőrök szombat és vasárnap reggel hajlamosak szondáztatni (mivel a finnek meg hajlamosak részegen vezetni gondolom:) ... én is kaptam egy ilyen "rendőrsort", a kétsávos út egysávra volt szűkítve általuk, és sorban végigfújattak minden autóst.

Vasárnap este vendéget is kaptam, második-unokatestvérem érkezett néhány napra Helsinkibe. Ide fog felvételizni zeneakadémiára, ás holnap lesz a felvételije. Úgyhogy ennek kapcsán vasárnap este még a Vantaai repülőteret is meglátogattam.

Már nagyon várnám, hogy repülhessek, de a csütörtöki repülésem a gép 100 órás szervíze miatt elmarad, a szombatit meg lehet, hogy az időjárás fogja elmosni. Na majd meglátjuk.

Mikor lesz már jövőhét?   (Repülő)   
Kis kiegészítés a tegnap esti íráshoz. Bármit is írtam akkor, ma reggel úgy ébredtem, hogy menni akarok megint repülni. Még az idő is alkalmas hozzá. De sajnos várni kell jövőhétig :-|

Repülőgépvezetés   (Repülő)   
Ma délután hamarabb léptem le a munkahelyemről, mint szokás, és a Malmi repülőtér felé vettem az irányt, ahol a repülőoktatómmal találkoztam. Beszélgettünk kicsit általánosan repülésről, aztán felmentünk a briefing szobába, ahol összegyűjtöttük a szükséges dolgokat - felhők, időjárás, előrejelzés, szél, aktuális figyelmeztetések, tiltó zónák, stb, stb ... olyan dolgokat, amik repüléshez kellenek.

Ezután megkerestük a repülőnket, és külső vizsgálat következett, fények, üzemanyag, olaj, szárnyak. Végül aztán sikerült be is ülni. A tanuló gép amivel repülök egy Cessna 152 gép. Ez ilyen akrobatikus műveletekre is képes kétszemélyes tanulógép, bár remélem akrobatikát nem fogok majd csinálni, nekem már kisebb dolgoktól is háborog a gyomrom - és bizony ilyen kis géppel repülni egészen más, mint egy utasszállítóval. Minden apró széllökés, amiben egy Boeing csak úgy siklik, ezt a gépet vadul dobálja és rázza :-)

Engedélyt kértünk a toronytól tanulórepülésre, amit meg is kaptunk, és lehetett menni taxizni. Az oktatóm kezelte a rádiót meg a felszállás alatt ő kormányzott, aztán valamikor 600 láb körül közölte, hogy You have control ... vagyis innentől nekem kellett vele repülni.

Meglepően érzékeny egy ilyen masina, és többször is rámszólt az oktatóm, hogy ne markoljam olyan erősen szerencsétlen kormányt, hanem csak finom könnyed mozdulatokkal irányítsam :-) Ma szerencsére viszonylag szélcsendes idő volt, ami sokat könnyített a dolgokon, turbulenciában nem biztos, hogy ilyen vidám lett volna. Nem is végig én irányítottam, néha az oktató is besegített, főleg, mivel hajlamos voltam kicsit lefelé menni folyton az elején (a végére ezt már sikerült elkerülni). Aztán csinált nekem bemutatót is, ilyen szárnybillegetést meg 60 fokos bedöntéssel kanyart (amikor az emberre 2G erő hat, és a fejéből elindul kifelé a vér, és olyan nehéznek érzi magát :-) Szerencsére nem sokat, mert itt már kezdett valami mocorogni a hasam tájékán :-D

Voltak olyan dolgok is, amik sokkal könnyebbek, mint ahogy vártam. Ilyen például a trimmelés - vagyis amikor adott szögben repüléshez kell beállítani a szárnyakat, hogy ne kelljen mondjuk húzni vagy tolni a kormányt folyamatosan előre, hanem mintegy magától menjen a repülő. Az, hogy lehet érezni a kormányon a nyomást, és ahogy felenged, nagyon egyszerűvé teszi a dolgot. A másik ilyen "csalódás" a rudder (oldalkormány magyarul azt hiszem), és annak használata fordulóban. Ez is sokkal egyszerűbb, mint hittem. Na de persze vannak azért nehéz dolgok az egészben.

Mondjuk így az elején még nagyon sok a tennivaló, nézelődni nem is nagyon értem rá egyáltalán, örültem, hogy bírtam egyenesen repülni. Az ígéret szerint talán következő alkalommal már akár egy leszállást is megpróbálhatok, bár inkább ketten fogjuk csinálni, mintsem én egyedül. :-)

Alföld feeling   (Finnország)   
Nem is gondoltam volna, hogy Finnországban is lehet ilyen alföld érzésem. Pedig az van. Megtörtént az olvadás, kimelegedett az idő, viszont azóta nem esett csapadék. Mindennek az az eredménye, hogy iszonyatosan poros a levegő. Tegnap a Honda szélvédőjén is tetemes mennyiséget találtam, az ablaktörlőkön úgy állt a por mint télen a hó. Kis fújdogálás és gyors menés eltávolította a nagy részét - mosni még felesleges volna, mert a levegő továbbra is tele van vele.

A levegőminőség jelzők mindenhol legalább narancssárgát mutatnak, ami annyire nem túl jó. Még rosszabb a porhelyzet mint otthon szokott, pedig ott is van azért bőven. A levegő is kicsit homályos ha jobban megnézzük. A finnek még tetézték is a dolgot múlt héten, amikor sós vízzel locsoltak, hogy jobb legyen. Jobb nem lett (és fogalmam sincs miért sós vízzel locsoltak) ... rosszabb viszont igen, mert a sós vízes út meg csúszott és lettek balesetek.

Márpedig az időben rosszaboddás (eső) nem várható, holnap is meleg 17 fokos napsütéses tavaszt jósolnak. Ami kell is, mivel holnap lesz az első repülésem az OH-COX felségjelű Cessna 152-vel :-)

Ami a port illeti, ha valakiben az merül fel, honnan jön ennyi por, elég ha arra gondol, hogy szögesgumikkal koptatták az emberek az utakat sokat.