Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Bulik meg kánikula   (Finnország)   
Csütörtök .. vagy ahogy korábban szerettem hívni, éppen Tücsörtök van. Ma jó sokáig ücsörögtem a munkahelyemen, egész pontosan fél hatig, reggel nyolctól. De be kellett pótoljak tegnapról némi elmaradt órákat, plussz le kéne dolgozzak elo"re három és fél órát ... na majd meglátjuk mi lesz.

Itt kitört a kánikula, 25 fok van. Szerencsére a cégnél van légkondi, úgyhogy nincs akkora baj. Itthon viszont elég meleg a szobám, de erre is van megoldás, pótkilincsekkel sikerült a kilincs nélküli ablakokat kinyitni, és most van némi légáramlás :-)

A bogarakkal elég sok bajom van, mert valamiért mind be akar jönni ... aztán persze nem találnak ki, pedig abból, hogy az ablakhoz verik magukat, arra gondolok, hogy ki akarnak menni. De akkor minek jönnek be? Nem értem én o"ket. :-)

De azért ahogy Csaba is megjegyezte, a telet már csak emiatt is érdemes várni. Mármint a bogarak miatt. Az én lábam is tele van csípésekkel, ráadásul a finn dögök baromi nagy csípéseket ejtenek az emberen. És persze rohadtul sokan vannak.

Rally. Lassan indul a rally. A város már hemzseg a túristáktól, én nem is próbálok meg bejutni oda. Már van pantominemberszobor is. Ilyen talán mindenki látott már, egy kifestett fickó egy dobozon ül/áll, és ha pénzt dobnak be, akkor mozog egy kicsit, amolyan gépiember módon.

Kedden voltunk kirándulni (az ITPROsokkal), jó 70 kilóméterre ide. Egy házikóban volt saunázás, mellette makkara sütés. Tó is volt, bár kicsit messzebb, úgyhogy oda külön kellett legyalogolni, és úszkáltunk egy jót. Aztán kb éjfélre értünk haza.

A helyszínre vezeto" út kanyargott az erdo"ben, keskeny volt, dimbes dombos, és még csak betonozva sem volt. Az embernek tiszta rally érzése lett már attól is. Aztán feltu"nt egy tábla, hogy Rally forgalom ... na szép. Mint kiderült, valóban azon az úton fog megtörténni szombat reggel a Neste Rally egyik szakasza. Fantasztikus.

Holnap ismét munkanap, aztán pihenés. Vasárnap pedig leugrom Tamperébe, Józsihoz. Neki épp vendégei vannak, rokonok, és együtt fogunk vidámparkba menni. Hullámvasút, fejjel lefelé, meg minden.