Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

I am still here   (Finnország)   
Elég régóta nem írtam ide semmit, de még mindíg megvagyok, még mindíg Finnországban. Nem tudom még, hogy mennyire rendszeresen fogok a elkövetkezendő időkben írni - megpróbálok azért gyakrabban. Mi történt eddig - mármint amíg nem ítam?

Április óta barátnős lettem, ami sok időmet elveszi a munkán kívül, de amit egyáltalán nem bánok.

Májusban lezárult a cégnél egy nagyobb fejezet, már ami az én munkámat illeti (.NET/ASP.NET fejlesztés, saját CMS rendszer), és hirtelen SharePoint fejlesztő lettem (ami szintén .NET/ASP.NET meg CMS, csak kicsit nagyobb kaliberű, sok benne az XML, stb, stb, stb).

Június elejével magam mögött hagytam az irodát is - na nem azért, mert céget, csupán a munkavégzés helyét változtattam. Egészen Helsinki belvárosába költöztem néhány munkatársammal együtt, ahol is az ügyfelünk irodájában kell dolgoznunk. Kicsit rosszul esett, hogy a saját irodánk nyújtotta előnyöket (pl. biliárdasztal) nem tudjuk most kihasználni :)

Júliusban vakációztam, idén nem utaztam sehová, viszont Filéék jöttek vendégségbe hozzánk. Volt közös kirándulásunk is Rovaniemibe, ahol találkoztunk az igazi télapóval :)

Augusztus elején még egy hétig élveztem a pihenést, de utána újraindult a munka.

A nyár amúgy rendkívül meleg és száraz volt most, sokszor volt 30 fok fölött is a hőmérséklet. De találtunk egy nagyon kellemes tavat, homokos parttal, ahová el lehetett menekülni a hőség elől. Ugyan kicsit messzebb esik Helsinkitől, de ez nem baj, mert a közeli tengerpartok és tópartok dugig voltak emberekkel :) Én pedig nem rajongok a nagy tömegekért :)