Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

I am still here   (Finnország)   
Elég régóta nem írtam ide semmit, de még mindíg megvagyok, még mindíg Finnországban. Nem tudom még, hogy mennyire rendszeresen fogok a elkövetkezendő időkben írni - megpróbálok azért gyakrabban. Mi történt eddig - mármint amíg nem ítam?

Április óta barátnős lettem, ami sok időmet elveszi a munkán kívül, de amit egyáltalán nem bánok.

Májusban lezárult a cégnél egy nagyobb fejezet, már ami az én munkámat illeti (.NET/ASP.NET fejlesztés, saját CMS rendszer), és hirtelen SharePoint fejlesztő lettem (ami szintén .NET/ASP.NET meg CMS, csak kicsit nagyobb kaliberű, sok benne az XML, stb, stb, stb).

Június elejével magam mögött hagytam az irodát is - na nem azért, mert céget, csupán a munkavégzés helyét változtattam. Egészen Helsinki belvárosába költöztem néhány munkatársammal együtt, ahol is az ügyfelünk irodájában kell dolgoznunk. Kicsit rosszul esett, hogy a saját irodánk nyújtotta előnyöket (pl. biliárdasztal) nem tudjuk most kihasználni :)

Júliusban vakációztam, idén nem utaztam sehová, viszont Filéék jöttek vendégségbe hozzánk. Volt közös kirándulásunk is Rovaniemibe, ahol találkoztunk az igazi télapóval :)

Augusztus elején még egy hétig élveztem a pihenést, de utána újraindult a munka.

A nyár amúgy rendkívül meleg és száraz volt most, sokszor volt 30 fok fölött is a hőmérséklet. De találtunk egy nagyon kellemes tavat, homokos parttal, ahová el lehetett menekülni a hőség elől. Ugyan kicsit messzebb esik Helsinkitől, de ez nem baj, mert a közeli tengerpartok és tópartok dugig voltak emberekkel :) Én pedig nem rajongok a nagy tömegekért :)

 

Hozzászólások

Matei Enache Re: I am still here
Sunt Matei Enache, sunt student, am 23 de ani.

https://www.caietul-cristinei.ro/2019/04/lansarea-programului-prima-casa.html
https://ziuadecj.realitatea.net/utile/motorul-de-cautare-flatfy-a-lansat-un-catalog-de-imobiliare-noi--180180.html
Pali Re: I am still here
Nem szeretném ismételni magam, de akkor is szuper lehetett... (Rovaniemi) :D

Viszont hihetetlen, hogy Helsinki környékén is ilyen "trópusi" volt a nyár. Itt -Budapesten- is nagyon meleg volt. Több héten keresztül majd megfőttem... (33fok alá szinte sosem ment a hőmérő)

A szentpétervári kirándulás is szuper lehetett, oda is régóta elruccannék. Többek között meglesném a cári rezidenciát is, azt hiszem ott van. :) :) :) Fotókra nagyon kíváncsi vagyok!
Frenzy Re: I am still here
Emlékeim szerint majdnem 20 fokkal volt hűvösebb :) Úgyhogy jó menedék volt a nyári meleg elől is, ami elég gyötredelmes volt idén (30+ fok, iszonyú páratartalom, mint a trópusokon)
Pali Re: I am still here
Nagyon jó túra lehetett Rovaniemibe elautózni. Azért is kérdeztem, mert meglestem egy útvonaltervezőben, hogy kb. 850 km még Tőled (Espoo) is. Az pedig nem kis táv...
Ezért szeretek én is autóval bejárni nagy területeket, mert akkor sokmindent látok. Pl.: Ahogy Te is írtad, hogy a fák egyre kisebbek, meg ilyesmi. :-)
Szóval szerintem nagyon jó kaland lehetett! :-)

Hány fokkal volt hidegebb Rovaniemibe, mint Espoo/Helsinki környékén?

Frenzy Re: I am still here
A Mikulás nyáron is várja a látogatókat, sőt, ilyenkor akkora sor sincsen, mint télen. :) A Mikulás házában arra a sokakat foglalkoztató kérdésre is választ kaptunk, hogy hogyan tudja körbejárni a világot 24 óra alatt és mindenkinek elvinni az ajándékokat :)

Rovaniemibe autóval mentünk, váltott vezetéssel. Érdekes volt látni, ahogyan a fák egyre kisebbek lettek ahogyan haladtunk észak felé :) Rovaniemi magasságában már meglepően alacsonyak csak a fák, még északabbra pedig tovább törpülnek :)
Pali Re: I am still here
Szia,

Nagyon örülök, hogy olvashattam Rólad!
A Mikulás nyáron is megtalálható? Ez tök jó! :)
Repülővel mentetek meglátogatni, Rovaniemibe?

A tömeggel kapcsolatos hozzáállásod megértem, mert nekem is hasonló... :)

Üdv!