Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Vakáció vége   (Finnország)   
Lassan véget ér a vakációm - már csak 2.5 nap van hátra (ha a mait is számoljuk). Az utolsó hét pihenéssel telt no meg autónézéssel. Próbavezettem mindenfélét, most majd az árakat kell lentebb alkudni, aztán lassan talán eldől, hogy mit kéne venni.

Vasárnap és szerdán szerepjáték volt, holnap megint lesz. Bár korábban eldöntöttük, hogy nem fogjuk nagyon sűríteni a játékokat, most azért jól jött ki, hogy mégis a szokásosnál eggyel több volt (heti 1x szoktunk játszani). Karácsonykor volt olyan, hogy minden második nap játék volt, az azért már kicsit sok(k) volt.

Újból WoWozok, tegnap sikerült összejönnie a "régi bandának", akikkel sokat játszottunk korábban együtt. Azért csak jobb megszokott emberekkel játszani mint ismeretlenekkel. :)

Végre sikerült a horvátországi képeket is átnézni, ezeket meg lehet tekinteni az alábbi címen:

http://picasaweb.google.com/lenardg/Croatia2009#

Rólam szokás szerint itt nincsenek képek, mivel a saját gépemmel magamat nem fotóztam :P

Vakáció   (Megint Mo.)   
Rövidebb-hosszabb szünetet tartottam most. Elköltöztem, aztán elkezdődött a nyári szabadságom, és így hanyagolásra került a blog. Úgyhogy most kicsit pótolok.

A lakásprojekt-költözés témában régen nem írtam, nem akartam olyasmit írni, ami nem biztos. Röpke 8 hónapos késés után sikerült beköltöznöm saját házamba-lakásomba. Egy ikerházról van szó, tehát két lakás van benne, mindkettő egyszintes. De kioktattak itthon, hogy ezt már úgy kell mondanom, hogy házam van :)

A csúszás oka, hogy az építtető csődbe ment. A csúszás konkrétabb oka, hogy megpróbáltak a bíróságon elérni valamit, ezért hónapokat vártunk. Aztán mikor végre tényleg csödbe mentek, akkor ismét beindultak a dolgok, és lett kész ház.

Az egész elhúzódás sem esett túl jól, de mostmár végre vége. A költözés is meglehetősen megterhelő volt, minden tekintetben, de immár annak is vége. A nyári vakációm is majdnem ugyanakkor kezdődött, így épp csak berendezkedtem, máris indultam Magyarországra.

Az új otthonra való tekintettel különösen rövid vakációt terveztem - hogy minél előbb visszajussak :) Holnap indul a kétnapos autókázás visszafelé. Változás csak abban van, hogy nem csak lakást, autót is cserélek. Új még nincs, de a régit már eladtam (itthon), úgyhogy most a szülőkkel megyek vissza - ők épp észak felé mennek nyaralni, úgyhogy ez jól jött ki.

Múlt héten egyébként Horvátországban voltam, Filéékkel. Eredetileg négyen mentünk volna, de aztán egy valaki sajnálatosan kiesett a sorból, úgyhogy végül hárman vágtunk neki. Pag szigetére mentünk ismét - mint két éve is - csak egy kicsit másik helyre. Egy elég csendes, nem túl nagy üdülőfalu volt a célpont. Mivel a környéket már alaposan megnéztük két éve, most inkább a pihenésen, napozáson és fürdőzésen volt a hangsúly. Végre sikerült naplementét is fotózni - a múltkor nem akart összejönni. Képek majd leghamarább a hét végén lesznek feltéve, majd írok róluk ha már valahol megnézhetőek.

Vasárnap este meg tegnap is régi ismerősökkel találkoztam. A tegnap esti szalonnasütés különösen jó volt, minden szempontból (kaja és társaság :)). De persze megemlítésre méltó a horvát vakáció előtti esti program ahol Mr W meg Panna nomeg Peti és Bálint meg Kazi akikkel összefutottam ezer év után. Sajnos idén csak 4 nap jutott Debrecenre.