Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Keeping busy   (Finnország)   
A hónap elején indult betegséghullám jó sokáig eltartott nálam. Orvosnál is kétszer voltam. Ugyanis miután először kicsit jobban lettem, a munkahelyen lett hirtelen nagy hajtás, aminek visszaesés lett a vége (és újabb betegszabadság). Szerencsére a H1N1 elkerült - úgy tűnik teljesen.

Nem úgy haverékat, ahol az egész család H1N1 beteg lett. Így aztán veszélybe került a szerepjáték: én ugyanis szintén még kicsit betegen nem akartam magam kitenni fertőzésveszélynek. Végül is interneten keresztüli játék mellett döntöttünk. Ez sokkal jobban sikerült, mint ahogyan remélni mertük. Skype volt főképp, amit használtunk, videómódban. Emelett persze a saját készítésű rpgWiki volt ami kellett hozzá, és szinte észre se vettük, hogy nem egy szobában ülünk. Meglepően jól működött a Skype is, órákon át.

Mostmár végre sikerült kilábalni a betegségből, tegnap végre elmerészkedtem ismét kicsit edzeni, bár spinningre majd csak jövő héten kerítek sort. Hihetetlen mennyire gyorsan felemészti a betegség a sok sok edzés eredményét, és lehet újra kezdeni szinte előlről. :(

A hó amiről legutoljára írtam már régen elolvadt, azóta csak esik az eső, felhős idő van és időnként hatalmas köd. Tegnap ugyan volt ici pici napsütés, de az is csak a felhőkön keresztül. Egyenlőre úgy tűnik itt dél-Finnországban nem is lesz még hó, helyette van lehangoló rossz időjárás.

A munkahelyen rengeteg meló van, de egyenlőre csak óvatosan túlórázom. Mindenesetre a "válság" úgy tűnik továbbra is távol tartja magát legalábbis ettől a munkahelytől, szó sincs róla, hogy elfogyna a munka, inkább az van, hogy nem bírjuk csinálni olyan sok van :)


Betegség meg fehérség   (Finnország)   
Hétfőn indult, torokfájással. Kedden náthával, ma fejfájással és enyhe hőemelkedéssel folytatódott. Hogy holnap mi következik, nem tudom, mindenesetre lassan orvoshoz is el kéne menni :) Miután jól felöltöztem (sapkasál vastag ruhák) hogy bedugjam autómelegítőt meglepve láttam, hogy esik a hó. Már jó egy-két centi összegyűlt mire nekem sikerült észrevenni, és most is esik folyamatosan.

Úgyhogy gyorsan kefét is kellett keresni, hogy előássam a kocsit kicsit, annyira, hogy sikerüljön a melegítőt rádugni.

Szomorúan tapasztaltam, hogy ezen a héten elvileg nekem kéne havat takarítani a ház körül (parkoló, stb). Amiből persze semmi sem lesz, több okból is: először is még nincsen beszerezve a szükséges felszerelés (ez nem az én dolgom szerencsére), másrészt pedig betegen biztosan nem fogok havat lapátolni :)

Úgyhogy egyenlőre pihenek és meleg teát iszok, és reménykedem, hogy csak sima megfázás, és nem influenza. Főleg, mivel épp a hét elején olvastam/hallottam, hogy a röfluenza megérkezett Helsinki környékére is. :(