Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Karácsony   (Megint Mo.)   
Kicsit előrevetítve a dolgokat karácsony környékére, mivel egyre többen kérdezik tőlem: december 21-én este érkezem Debrecenbe/Magyarországra és január 3-án jövök vissza Finnországba. Találkozási igényeket és esetleges finnországi karácsonyi ajándék (értsd: megrendelés) igényeket tessék időben benyújtani. Repülök, szóval két karton siiderit meg 15 tubus mustárt senki se kérjen :-)

Már megint nincs tél   (Finnország)   
Rövidebb szünet után végre sikerült rávenni magamat, hogy megint írjak ide. Először is röviden arról, mi történt azóta, amióta nem írtam ...

A munkámat illeti, jártam egy négy napos kurzuson Svédországban, aminek nemsokára folytatása is lesz Turku mellett. "Software architect" képzés, nem tudom igazából minek lehetnek lefordítani magyarul. A munkahelyemen is változások lesznek: a korábbi munkakörömet elhagyva a cégen belül egy másik egységnél fogok dolgozni. Az új munkakörnél már nem feltétlenül közvetlenül az ügyfelekkel és azok programjaival kell foglalkoznom, hanem például újfajta technológiák vagy megolások kidolgozásával, amit aztán majd mások használnak az ügyfelek igényeinek kielégítésére. Meglátjuk milyen lesz.

Ennek kapcsán kértem és gyorsan kaptam is egy céges notebookot, úgyhogy mostmár tudok majd itthonról is dolgozni (heti egy napot lehet).

Ma voltunk munkatársakkal közösen "kocsma-villamoson". Ez a rendes villamospályán jár, de belül át van alakítva "pub" jelleggel, és lehet benne sörözni. Aki járt már Helsinkiben lehet, hogy már látta valahol ezt a piros csodát tekeregni a városban. A hivatalos neve Spårakoff, a tájékozottabbak már láthatják is, hogy Koff típusú sörrel lehet a fedélzetén találkozni leginkább. Két órát járt fel-alá a különböző villamosvonalakon velünk.

Ami az időjárást illeti mostanság, esős, felhős, csúnya idő van. Nagy ritkán van egy-egy derült nap, amikor hideg van, de általában inkább 1-2 fokkal 0 fölött vagyunk. Nagyrészt alkalmatlan az idő repülni, már jó régen nem is voltam. De ez nem újdoság, tavaly ősszel is hosszú és kényszerű szünet volt. A radiátorok azért már melegek, és hála a tuti szellőzésnek a korábbi 24-25 fok helyett ismét a téli megszokott 21-22 fok van idebenn. Néha kicsit hideg, de lassan már megszokom.

A szemem azóta már teljesen rendben van, a hátam is kellően ellazult (masszőr rulez), nem tudom volt-e igazából összefüggés a kettő között, mindenesetre ezen a téren mostmár nincsenek panaszaim.

Mi is volt még ... akartam menni kirándulni Jyväskyläbe, de az elmaradt technikai problémák miatt. Szombatonként szerepjátékozunk továbbra is, a vámpír-krónikánk sosem volt még ennyire izgalmas (legalábbis ha hinni lehet a játékosaimnak :-).

Holnap egész napos fejtágítás lesz Visual Studio 2008-ról (a céges notebookomra már fel is raktam, úgyhogy lesz min kipróbálni az elhangzó újdonságokat). Az oktatós napot cocktail-party zárja. A Microsoft rendezvényeire mindig élvezet menni. ;-)