Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

MCP és görkorcsolya valamint földönkivüli spóratámadása   (Finnország)   
Megint hosszabb megszakítás után jelentkezem. Lássuk sorban.

Múlt hétfőn átestem megint egy MCP vizsgán. Így mostmár négy van, és már csak egyre vágyom, amire egysébként most is éppen tanulok.

Aztán három munkanap után a pénteket is "ellógtam", ugyanis oktatásra mentem. Jó dolog, amikor az ilyesmit a cég fizeti. Ráadásul kaptunk finom szendvicset, teát meg sütit is. És utána pénteken délután volt az első egysoros görkorcsolya órám :-)

Nagyon élveztem, sokkal inkább mint a biciklit. Az eleje kicsit bizonytalanul ment, de aztán úgy éreztem kezdek belejönni valamennyire. Szerencsére sík terep is akad bőven (mert ugye errefelé eléggé sok a domb), a Jyväsjärvi nevű tó körül - majdnem teljesen körbe - egy betonút megy, bicikliseknek, futóknak, görkorisoknak vagy sétálóknak szánva. Nagy kellemes arrafelé túrázgatni. És így az elején még jó is, hogy lehet autóktól és veszélyektől távol gyakorolnom.

Már pénteken elkezdődött a szörnyűság, amely ma reggelre az én szobámat is elérte. Mintha valami földönkívüli spóratámadásba kezdtek volna, a fenyők most virágoznak, vagy nem tudom mit csinálnak, a lényeg, hogy most iszonyatosan útáááááloom a fenyőfákat.

Szóval tegnap (szombaton) amikor görkoriztam, akkor is tavak tele voltak is sárga szarral, ami a fenyőkből vagyis inkább (állítólag) a tobozukból jön. A levegő is tele volt vele. És ma reggelre a szobám is.

Teljes kétségbeeséssel és több mint egy órai takarítással sikerült úgy ahogy megszüntetni a borzalmat. A notebookom, az asztalom, a padlóm, mindenem tele volt ezzel a kis sárga valamivel. Rendesen elrontotta a kedvem.

Back to Finland again   (Finnország)   
Az "óraállítás" egyenlőre nem sikerül, mivel még mindig nem féltízenegy érzésem van. Mert ha kinézek az ablakon, akkor elég világos van. Kb mint otthon mondjuk fél kilenckor (azt hiszem). Meg itt sötét sem lesz teljesen, tegnap pl jártam éjféli sétán.

Szerencsére legalább az alvásomat nem zavarja ez a dolog. Nem úgy, mint itt egy ismerősét. Azt mesélte, vagy két hete van baj az alvással, mert éjjel világos van errefelé.

Ma költöztünk a cégnél. Én persze főleg csak néztem, mivel orvosi okom van rá. Na azért a nézés túlzás, mert kisebb és könnyebb meg guruló dolgokat mozgattam. Nem volt valami nagy táv, tulajdonképpen a szomszéd irodába költöztünk át, de így több helyünk lesz. Vagyis mostmár van.

Persze úgy tűnik be is töltöttük ezt a másik irodát is, de legalább szellősebben vagyunk. Na meg az igazsághoz tartozik, hogy a betöltéshez hozzájárult a ma kezdő 2 új ITPROs is.

Az idő szép és nem forró. Persze nem is meleg (12-14 fok körül), de a kánikula után felüdítő. Tudom, otthon is lehűlt az idő. De ez meg sem lep, mert az utóbbi finnországi repülőútjaim mind szélsőséges időjárásokra estek. Nem tudom, hogy én választom-e ki tudatalatt a rossz időpontot, vagy az idő akar kitolni velem, de remélem a tendencia lassan megszűnik :-)

Az egyetemnek vége, de a tanulásnak egyenlőre még nem: hétfőn ismét elmegyek MCP vizsgázni. Ha sikerül, már csak egy vizsgányira leszek az MCSD fokozattól.