Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Valami baj van?   (Megint Mo.)   
Hazaérkeztem végre Magyarországra, bár az itthoni programom nem éppen túl változatos vagy vidám. Ugyanis orvosi rendelet szerint 2 hét fekvésre lettem itélve, így kell pihentetni és gyógyítgatni a hátamat. Fantasztikus dolog ám naphosszat feküdni, mivel még számítógépezni sem lehet rendesen. Ráadásul ha ez még nem lenne elég, 3 hónapra a sportoktól is eltiltott, ami különösen jól esett.

Nemsokára - már csak órák kérdése - kézhez kapom (reményeim szerint) a magyar diplomamunkám bekötött változatát. Aztán leadom. Majd ismét fekvés következik.

Az időjárás sem éppen szép, reggel sütött a nap, most megint borús és csúnya idő van. Én épp hangos zenét hallgatok a hátamon fekve.

A repülőút egyébként jól telt hétfőn, bár a hátamon már akkor is éreztem, hogy az a rengeteg ülés nem éppen jó dolog. Ugye volt 3.5 óra busz, 2 óra repülő meg vagy 3 óra autó. Közvetlen repülőjárattal azért eléggé le lehetne ezt az időt dolgozni :-)

Próbáltam a héten TVt nézni, de hát elkeserítő, milyen siralmas műsorok vannak a TVkben. A Discovery/National Geographic csatornákon lévő műsorok legalább érdekesek, de a "hagyományos" TV adókról ez már nem mondható el, csupa bugyuta, idétlen, borzalmas, unalmas műsor vagy film, gyakorlatilag semmi nézhetőt nem adnak. Egy-egy nagyon ritka fehér holló műsor erősíti csak kivételével a szabályt.

Persze lehet én romlottam el, mert pl. tegnap a Gálvölgyi show meg Kész átverés alatt azt hiszem a halvány mosoly volt a legtöbb, amit elértek nálam, nem igazán találtam túlzottan mulatságosnak a műsorokat .. hmm hmm, biztos a finn légkör van rám rossz hatással :-P

Derékfájás és hóesés   (Finnország)   
Derékfájás, ezzel lehetne összegezni a hét elején. Hóesés, ezzel pedig a mai napot.

Hétfőn floorball után kezdődtek a derékkal történő megpróbáltatások. Kedd reggel zoknit alig bírtam húzni, de aztán a munkanapot valahogy végigszenvedtem. Tegnap már délben hazamentem, most pedig 2 fájdalomcsillapítóval bírom az ütemet.

Elég aljas dolog ez a derék/hátfájás. Ráadásul a hallottak alapján nekem különösen aljas módon középen fáj. Igazán örülök a dolognak. Bár bizonyos dolgokat most csak viccess poziciókban tudok elvégezni (ezeket itt nem fejtem most ki).

A hóesésre térve, már tegnap délután is szállingózott, de ma reggelre vékony és fehér takaró lepte el a tájat, utakat, füvet, mindent. Vidám volt, főleg a múlt heti napos 12-13 fokos idő után. Mostanra persze megint süt a nap, de azért még mindig kellemes hideg van. Mint megtudtam, ez semmi különöset nem jelenet errefelé. Sőt, a finn nyarakat általában úgy lehet jellemezni (mint megtudtam, "hivatalos" finn forrásokból), hogy olyankor kevessé van hideg, és nincs sok hó. Azért remélem ennél jobbak lesznek idén a kilátások :-)

PowerBall   (CubeHead)   
A cégünknél a múlt héten kitört a PowerBall mánia. Kedden érkezett az első labdánk, azóta folyamatosan megy pörgetés. Bár ránézésre/olvasásra talán nem tűnik túl jónak, kipróbálva teljesen más. És tényleg érezni, hogy nehéz kézben tartani, és hogy dolgoztatja az izmokat. Ha nem is valami brutális megoldás, az tény, hogy a héten sokkal kellemesebb volt gépelgetni.

Úgyhogy felbuzdulva a sikeren pénteken mindenki rendelt magának otthonra is. Így majd lehet otthon is pörgetni és persze a cégnél is a közös labdát.

Aki esetleg lusta elmenni a linkre, a PowerBall lényege, hogy van benne valami giroszkóp vagy mi a csoda, és az pörög. A kezdeti forgást egy indítózsinórral lehet megadni (bár állítólag profik kézzel is megtudják lökni), aztán pedig a csukló mozgatásával lehet egyre gyorsabb és gyorsabb mozgásra bírni.

Az időről szólva ma teljesen tavasz volt. 11-13 fok. Bár sokan még kabátban mertek csak kimenni, én megkockáztattam egy egyszerű pólóban kimerészkedni, és hát végül is nem volt az olyan rossz. Úgyhogy remélem az idő mostmár nem nagyon romlik el, bár a jövő hétre az előrejelzés még hópelyheket is rajzolt. Ez bár furán hangozhat, de hát múlt hétvégén is szállingózott hó, mégha nem is maradt meg.

Az elmúlt két hétben azon törtem a fejem, hogy végre el kellene kezdeni repülőt vezetni tanulni. Nem virtuálisan, hanem tényleg. Egy ilyen PPL (Private Pilots License) képzésen akarok részt venni, sőt már a részletek is kiderültek, júniusban kezdhetek is. Mivel május 26-án lesz záróvizsgám, utána jöhetek is vissza, és kezdhetek is tanulni. Még nem sikerült teljesen eldöntenem ezt a kérdést, de azért azt hiszem inkább az igen felé hajlom jelenleg.

Fogynak a hókupacok   (Finnország)   
Már bizonyára sokszor leírtam, hogy a cég ahol dolgozom, ilyen "ikercég" viszonyban van egy másikkal. Egy helyiségben vagyunk, és szorosan együttdolgozunk, mégis két cég vagyunk (nem tudom miért, gondolom valami fura anyagi vonzata van :-).

Na szóval ez a másik cég ma volt éppen 10 éves, és ennek örömére reggel nagy volt a meglepetés, mert a két főnök köszöntött az ajtóban, kezet fogtak és adtak egy doboz Fazer bonbont (mentolos töltésű csoki). Nagy volt a meglepetés, annál jobb a csoki.

Márcsak 6 munkanap. Amíg hazarepülök. A diplomamunkám is elkészült, már csak korrektúrázni kell (remélem), aztán hamarosan már akár nyomtatni is lehet majd.

Itt folytatódik az olvadás, bár ezt a szót egyre kevésbé lehet használni az állapotra. A hókupacok nagyon is fogynak, valahol már egyáltalán nincs. Ma 12-13 fok volt, ami már elég jónak számít errefelé.

Almost home   (Finnország)   
Már csak két és fél hét, és repülök haza. Aztán pedig majd államvizsgázom valamikor. Jelenleg még mindig a diplomamunkámat irom, és remélem hamarosan a végére érek. Már nem sok híja van, de persze nem csak írni kell, hanem rendbe szedni a programot is, amiről szól.

Közben itt ma esett a hó. Persze el is olvadt rögtön, de azért néhány fokot hűlt a levegő a tegnapi 12 fokhoz képest. Maradtunk azért a plussz oldalon.

Amúgy nem sok minden történt. Holnap péntek, de én maradok itthon, egy kis szünnap sosem árt :)

Olvadás   (Finnország)   
Az olvadás fokozódik. Tegnap olyan jól sikerült fokoznia magát, hogy a kis kavicsok (amit itt télen az útra szórnak ... semmi só vagy homok mint otthon) belesüllyedtek a jégbe. Én meg ráléptem. Zsupsz, lábak ki alólam. A térdemet jól bevertem a jégbe, úgyhogy egész délután úgy ültem a cégnél (az esemény ebédidőben történt) hogy a lábamat felraktam valahová, délután pedig autóval hoztak haza.

A helyzet azért annyire nem súlyos, ma már gyalog mentem dolgozni, és a járkálás már nem gond. Kivéve a lépcsőt. Az még kicsit gázos.

A fürdőszobánk olyannyira szörnyű állapotba került, hogy ma nem bírtam tovább, és felmostam. Remélem mások is észreveszik a változást :) (és nem itt olvassák, véletlenül sem ...). Nemsokára (holnap) nekilátok a diplomamunka projektnek ismét (be kell fejezni mostmár).

Tegnap befejeztem a Csillagkapu és az Atlantis sorozatokat. Vége, megnéztem az összes részt, amit csak lehetet, összesen 8 évad SG-1, 1 évad Atlantis, 194 darab rész. Félelmetes mennyiség, de szivesen megnézném mégegyszer is akár. De asszem erre nem most fogok sort keríteni.

Az időre visszatérve, meleg van és kellemes. Lassan tavasz lesz :)