Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kiskarácsony, cégesen   (It's Party Time!)   
Sallala. Majdnem másfél hete már, hogy kiskarácsony volt a céggel.

Busszal vágtunk neki a jó órás útnak, amelynek végén egy kőkorszaki faluba (ez volt a neve ... ahhoz képest azért jó modern volt) érkeztünk. Ekkora már kezdett hangulat is lenni, mivel a buszban volt ám kis alkoholos dolog is. Konkretán rekeszek tele :)

A faluban aztán csapatokra osztottak bennünket, és verseny kezdődött. Az intellektuális számban, ahol különböző régi eszközöket kellett megnevezni, a háttérbe vonultam - még magyarul sem biztos, hogy menne ez a dolog, hátmég finnül.

Aztán volt baltadobálás. Ijászat. Gerelyhajításszerűdolog. Ez utóbbi valami nyéllel kellet a (mű)rénszarvas felé hajítani, és találatot elérni. Aztán volt még olyan, hogy bekötötték a szemünket, és sorba állítottak minket. A csapat élén haladó emberke egy kötelet kapott a kezébe, ezt kellett követi. A kötél egyszercsak véget ért, ilyenkor tudni lehetett, hogy 3 méteres körzetben van egy másik kötél. Ezt meg kellett találni és folytatni az utat. És ezt legalább 10x ismételni.

A versenyben végül másodikak lettünk. Utána jött a vacsora, természetesen hal (lazac). Utána pedig szaunázás következett.

Rávettek, hogy menjek savusaunába. Ez ilyen füstös szauna dolog, amit egyszer melegítenek fel, és utána sokáig meleg marad - a technológia részleteivel nem rendelkezem. Mindenesetre benn iszonyatos füst van a melegítés alatt, amit később kiszellőztetnek - persze azért utána is bennmarad az illata. Egész kellemes volt, csak azt felejtették el közölni, hogy vigyázzak, mihez érek hozzá. Persze gondolhattam volna magamtól is ezeket a dolgokat, de hát nem jutott eszembe. Igy aztán jópár hatalmas fekete (korom) foltot sikerült összeszednem.

Sauna után még elmentünk egy hotelbe, ahol egy kabaréelőadást néztünk. Ez annyira nem sikerült jól, a dolgok 95%át nem értettem, a maradék 5% pedig egyáltalán nem volt vicces.

A kiskarácsony után jött egy hét, ami eltelt, munkával meg sulival. A diplomamunkám már majdnem teljesen egészen készen van, még egy-két simítás hiányzik belőle, holnap valószínűleg kinyomtatásra kerül.

Aztán előttem van egy CISCO vizsga, egy XML bemutató (ezek holnap), majd valami érettségi teszt, ami szintén a diplomához kell (ez szerda). Jövő héten pedig diplomamunka szeminárium lesz. És utána elmondhatom, hogy elvégeztem az itteni főiskolát :)

Most pedig vissza dolgozni.

Mindjárt vége az ITPROnak?   (Finnország)   
Hosszabb rövidebb szünet már megint :)

Mi is történt amióta utoljára írtam?

A diploma projectem lassan kezd összeállni. Már nem sok híja van, tegnap kaptam vissza egy verziót az angoltanártól, aki volt olyan kedves további hibákat találni benne. Félelmetes, hogy habár én is kinyomtattam magamnak, és átolvastam párszor, még mindig voltak benne hibák. Na nem baj, lassan csak összeáll. A szöveg már készen van, úgyhogy a hibajavítás után már nem sok dolgom lesz vele.

Egyébként még mindig dolgozgatom. Sikerült némi minuszokat is felszedni, s ezért bizony az utóbbi időben kicsit egyenlőtlenül dolgozgattam, hol többet, hol kevesebbet (utóbbi ahol a minuszokat gyártom).

Itt egyébként hűvös és esős idő van. Hó már volt, nem sok és nem is sokáig, de lassan jöhetne már valami permanensebb, mert az esős időt nem nagyon szeretem. Akkor már inkább hó :)

Most egyébként éppen itthon üldögélek. Pihenek az ágyamban, meg néha egy-egy filmet megnézek, de komolyabb gépezésre nem vagyok alkalmas, valami undok dolog van velem, és még nem tudom, hogy micsoda. A lényeg, hogy érzem magam teljesen jól, amikor a számítógép képernyőjére koncentrálok. Tegnap orvosnál is jártam, de nem találtak semmi szörnyűségeset. Úgyhogy kiirtak kicsit pihengetni. Holnap már megint megyek majd dolgozni. Legalábbis megpróbálom, meglátjuk sikerült-e.

Szombaton kiskarácsony lesz. Nekem kicsit hamarinak tűnik, de errefelé így novemberben szokás ilyet csinálni. Ezt konkrétan a cég szervezi - szóval nem konkrét napról van szó, hanem arról, hogy nekünk most lesz. Elbuszozunk valahová enni inni mulatozni.

Tegnap sikerült vennem egy könvet - elég ritkaság az ilyen, bár lehet rendszert kellene belőle csinálni, hogy ne csak folyton gépezzek :) Lassan eljutok a feléig, bár a hosszára való tekintettel lehet, hogy majd mégegyszer el kell olvassam, hogy minden rendesen feldolgozzak, ami benne van.