Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Megérkeztünk   (Finnország)   
Hó. Az bizony van, mégpedig nem is kevés. Hideg, az néha van, néha nincs. Amikor ezt irom, akkor éppen -11 fok van, de tegnap pl. 0 fok volt, viszont múlt héten többnyire -16. Nem olyan kellemes azért megtenni az iskolába vezető utat -16 fokban, mivel ez az út elég hosszú. Konkrétan majdnem 5 km (körülbelül), és 40-50 perc eljutni odáig.

Összesen 15-en vagyunk itt az ITPRO program keretében, de van még 3 további lengyel, akik simán SOCRATES diákként jöttek ide, és mivel az ITPRO-ban is sokan vannak lengyelek, nem csoda, ha inkább 18 főt kéne említenem, ha magunkról, mint csoportról beszélek. Persze ettől függetlenül csak 15-en fogunk félállást majd teljes állást kapni.

Múlt héten voltak interjúk is, amikor is az iskolából hárman mindenkivel elbeszélgettek, hogy mihez ért, mit szeretne itt csinálni vagy dolgozni. Megint átbeszéltük a CV-t, amit még az első interjúra készítettünk, a kíválasztás előtt. 15 perceket beszéltek mindenkivel.

Tegnap (szombaton) megint találkoztunk a lengyelekkel. Legalábbis néhánnyal, úgy tűnt ugyanis, sok embernek sok dolga akadt, mindenki netezni akart, mert valakivel beszélnie/írkálnia kellett. Mindenesetre megtanítottuk nekik (Csaba vezetésével) a makaó játékot magyar kártyával. Talán lehetne szerezni UNO kártyát, és akkor talán többen is tudnánk játszani, mert bizony a 32 darab magyar kártya elég kevés. Nem beszélve arról, hogy az UNO kártya talán változatosabb is.