Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Blog változások   (Bl0g)   
Kicsit sokáig tartott, de végül is felraktam egy új verziót a blogból. Bár még lehetnek hibák benne.

Nem is annyira szükségből inkább tanulási vágyból lett frissítve a motor. (Nem kockafejek ne olvassák a következő mondatot :)) Az eredeti blog még .NET 1.1 alá készült, innen lett frissítve 2.0 alá. A frissítés persze nem mindig optimális megoldás. És akkor ez a verzió ... eredetileg tanulási kisérletként indult, aztán végül is új blog motor lett a dologból. A mostani verzió teljes újraírása a motornak .NET 3.5 alá (Linq, ASP.NET MVC). (Nem kockafejek ismét figyelhetnek :)).

Jobb oldalra került át minden (menü, keresés stb). A normál RSSen túl mostmár van olyan is, ami a teljes szöveget tartalmazza.

Ha valakinek van megjegyzése az új kinézettel/működéssel kapcsolatban, akkor ehhez a bejegyzéshez várom a hozzászólásokat. :)

UPDATE: Ideiglenesen a korábbi rss.aspx oldalt kérve átírányítódik a kérés az új RSS címre. Hangsúlyoznám az ideiglenesen szót :P Azért döntöttem emellett, mert túl sok RSS kérés maradt a logban a régi címre :)

UPDATE2: A korábbi honlapom helyére (www.frenzy.hu) egy redirectet raktam ami ide vezet a blogomra. Régóta esedékes volt, mert a honlapomat utoljára vagy 5 éve frissítettem, és már nem nagyon akartam karbantartani a blog mellett (feleslegesen). Néhány nagyon nagyon régi program ami korábban a honlapomon is elérhető volt továbbra is ott van, ezeket a jobb oldali menübe is kiraktam Progik néven.

Google és az influenza   (CubeHead)   
A keresési kifejezések alapján a Google képes influenza térképet illetve előrejelzést készíteni. Elég érdekes felhasználása ez az adatoknak szerintem :)

A Google előre látja hol tör ki a járvány

Tavasz   (Finnország)   
Az utóbbi időben kicsit elfoglalt vagyok, és nem is nagyon írkáltam ide. Időközben ide is megjött a tavasz, legalábbis mostmár süt a nap sokat (reggel zavar is rendesen amikor aludni próbálok:)), melegebb is van (már járkáltam rövidujjú pólóban odakinn). A fák még mindig csupaszok, de talán mostmár lassan beindul valami rügyezés.

Munkahelyen minden a régiben, dolgozunk sokat. Az utóbbi napokban volt néhány érdekesebb BizTalk téma amiket felderítettem, de most úgy tűnik megint unalmasabb napok jönnek. Meg sok sok dokumentumot kéne írjak.

Már lassan másfél hónapja járogatok spinningelni. Eredetileg File elbeszélései alapján kaptam kedvet hozzá, aztán kiderült, hogy itteni haver is jár rá. Ez azért jó, mert ez is motiváló erő, hogy ne hagyjam abba. Na nem mintha fenyegetne a dolog (az abbahagyás), mert azóta sokat javult a közérzetem is, és különben is nagyon tetszik és élvezem. Tegnap kivételesen 2x is voltam, de ebből nem csinálok rendszert, mert kiadós alvás után (most) is rendkívül fáradtnak érzem magam (legalábbis fizikailag). Spinning mellett elsősorban háterősítős gyakorlatokkal is szórakoztatom magamat konditeremben, ami meg a sok ülés miatt tesz jót. Azóta nem is igen kellett masszőrhöz menni. Már csak az étrendemen kéne változtatni kicsit :)

Itt ma délután hatalmas ivászat veszi kezdetét (Vappu, ahogy finnül hívják a május 1-et), ebből reményeim szerint kimaradok :) Reggel már fánkkal és simával indult a munkanap is - ezek a hagyományos vappui ételek itt. Bár a sima nem étel hanem ital és én nem is nagyon szeretem. Akit bővebben érdekel, az angol wikipediában utánaolvashat, mi is az a sima.

A híd amit őrizni kell, nehogy ellopják - no comment   (Megint Mo.)   
Nem is fűznék különösebb megjegyzést az alábbi index.hu cikkhez. Tessék olvasni, de ne csak a cikket, a kommenteket is mögötte :)

Őrzik az új felüljárót, nehogy ellopják

Tavasz vagy mi lesz már?   (Finnország)   
Ma megint esett a hó. Nem maradt meg persze, elolvadt rögtön, de akkor is, mostmár igazán lehetne jobb idő (hétvégére talán lesz már akár 10 fok is) - folyamatosan borongós idő van. Lassan lehetne végre szép idő meg levelek a fákon, mert már fotózhatnékom van nagyon a hosszú tél után. Mondjuk a járdákon már összeszedték a kavicsokat, vagyis legalábbis ebből a szempontból már itt a tavasz :-) Meg a hó is elolvadt, csak egy-két helyen látni apró halmokat még.

A nagyobb méretben vett cégünknél (konszern) "YT-neuvottelut" hirdettek ma. Fogalmam sincs mi ez magyarul, a lényeg, hogy elkezdenek tárgyalni emberek elküldése és szabadságolása végett (Finnországban kb 300 embert akarnak lefaragni és 1500at szabadságolni) . Már épp kezdett pánikszerűen terjedni a hír a folyosókon amikor a főnökünk megerősítette, hogy minket nem érint a dolog - mondjuk érdekes is lett volna, miután a tavalyi évben is és eddig idén is elég jóféle hasznot termelünk, és megrendelésből sincs hiány.

Közben én teljesen rákattantam a spinningre. Úgy tűnik a héti 3x lesz a nekem megfelelő mennyiség. Mindezt hétköznap, a hétvégéket pedig pihenésre szánom - már ami az aktív mozgást illeti. A hétvégi szerepjáték továbbra is megmarad. :)

Változások hamarosan a blogban   (Bl0g)   
Előreláthatólag a héten valamikor egy új verzióra frissítem a blogom motorját. Később még részletesen írok erről, de ami miatt már most szólok, hogy az RSS címe változni fog (maga a blog WWW címe marad). Ha tehát hirtelen RSS hiba érkezik, akkor ez lesz majd az oka. Elnézést a kellemetlenségért :)

Többek között lesz full text RSS is a mostani egy bekezdéses verzió mellett, mert ilyesmi kéréseket kaptam :)