Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Spam   (CubeHead)   
Egy újfajta spamet kezdtem el kapni. Jobban mondva kettőt. Az egyik állítása szerint baj van a paypal accountommal vagy most éppen Rómániából használták! Ez azért tetszik, mert nem is volt eddig paypal accountom. Most regisztráltam egyet néhány napja, de kizárt, hogy baj legyen vele. :-)

A másik típusú közli velem, hogy a bankkártyámat európában használták! Hát ez valóban félelmetes dolog ám. De igazából akkor félnék, ha nem itt használnák. Mindig olyan izgalmasak ezek a spamek, meg hogy miket találnak ki.

Mielőtt valaki azt hinné, mániákusan nyitogatom a szemetet, azért elmondom, hogy ezeket az infókat a topicból szoktam leolvasni, a junk mail folderemben, közvetlenül a végleges törlés előtt. És amúgy hihetetlen módon idegesít, hogy küldik a sok szemetet, amit én tényleg annak is veszek, és egyből törlöm meg szortírozom.

Érdekes dolog az a spamelés, és biztos, ha találkoznék egy spamelővel, szívesen kitépném az összes belét. Kiváncsi lennék, mekkora kereslet növekedést okoz valakinek, ha spammel hirdeti magát.

Nem tudom olvastam-e valahol, vagy honnan ragadt a fejembe, de olyan jó megoldásnak érezném, hogy amelyik cég spammel reklámoz, büntessük meg azt is, nem csak magát a spamelőt.

Na most hogy spameltem egy sort a blogomba, írok másról is. Holnap utazom vissza Finnországba. Az időzítést tökéletesnek érzem, mivel épp kellemetlenül érzem magam ebben a szörnyű hőségben, amely a szobámban is tombol, nem csak odakinn. Ventillátor nélkül meg sem tudnék lenni. Olyan jó érzés, hogy mozogni sem kell az izzadáshoz :-D

A pakolást már elkezdtem, de olyan üresnek tűnik a bőrönd. Másrészt pl. a csokit nem is tudom, hogy fogom bepakolni a meleg miatt :-)

Friss diploma & friends   (Megint Mo.)   
Hosszú idő telt el az utolsó beírás óta. A legfontosabb tény a mai naphoz kapcsolódik: lediplomáztam. Bár fizikailag nincs a kezemben még papír, ma megvolt a záróvizsga, és ezzel véget is ért az egyetem számomra.

Lassan az itthoni látogatás is a végéhez közeledik, mivel jővő hétfőn indulok vissza Finnországba, amit vegyes érzésekkel várok. Akarok is menni meg nem is. Azt pedig, hogy mi lesz belőle, majd meglátjuk.

A hátam is kezd rendbejövögetni, járok valami EDiT nevű kezelésre, amikor ilyen lapokat raknak a hátamra, amik meg elektromosak, és így masszírozzák meg kezelik a hátamat. Már nem sok kezelés van hátra.

Bár nem írogattam ide, most pótolnék néhány dolgot.

Voltam Pesten, kétszer is (múlt hétvége, meg azelőtti hétvége). Az első látogatás az főleg baráti vizit volt, először Pheelt látogattam meg, azután pedig egy régi ismerősömet, aki mostanság az Ogi bácsi aliast használja :-)

Aztán a második alkalommal először szintén Pheel-lel találkoztam, kirándultunk Visegrádra, felmásztunk a várba, meg ilyenek. Éjszaka pedig Ogi bácsival buliztunk az Unicum party buszon, ami Pesten cirkált egész éjjel, benne zeneszól meg adnak ingyen unicomot.

A pesti utazások és hátfájós kezelések között pedig az elmúlt egy hét jó részét tanulással töltöttem, a mai vizsga fényében (a követelmények fényében) feleslegesen, de hát azért csak jó móka volt ez az egyetem :-)


Kalandjátékok   (CubeHead)   
Még élek, csak régen nem sikerült írni ide. Fekszem, több kevesebb sikerrel, mert két hetet végigfeküdni így "egészségesen" azért nem kis erőfeszítés. Hála az égnek a notebookokért, így legalább gépezni tudok egyszerűen.

Játszom, programozom, ezzel ki is merül a napi programom. Tegnap pl. a Secret of Monkey Island című játékkal játszottam. Aki esetleg nem ismeri, annak elárulom, hogy 1990-ben jelent meg, és manapság már boltokban sem kapható. Kalandjátékról van szó, méghozzá a jobbik fajtából, amivel manapság az embereknek nem lenne türelme játszani.

Érdekes, hogy mennyire visszafejlődött a kalandjátékok ipara. Amig csak szöveges alapúak voltak, addig még csináltak nagy kihívásokat, hosszú játékokat, amelyekkel napokat de könnyedén akár heteket sőt egyes esetekben hónapokat is el lehetett kínlódni (azért a profik esetében maradjunk csak a heteknél :-) ). Sokkal több minden volt beléjük rakva, sőt, még akadtak "felesleges" dolgok is, olyan tárgyak, amelyek semmire sem voltak jók.

Manapság már ritka igazán jó kalandjátékot kapni. Sajnos.

Ez a játék ugyan DOS alá van írva, azonban hála egy mai "csodának", könnyedén játszható Windows XP, Linux vagy éppen Macintosh alapú gépeken. A program neve, ami lehetővé teszi azt: DOSBox, amely egy x86 emulátor. Nagyszerűen működik, és végre könnyedén lehet a régi játékokkal is bíbelődni. Már csak a beszerzésük lehet probléma, sokszor már nem is árulják őket ... dehát ugye vannak alternatív beszerzési lehetőségek :D