Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Húúúsvét   (It's Party Time!)   
Hehe. Tegnapról elfelejtettem leírni, hogy itt Myllyjärviban a magyarok tegnap felkerekedtek (fiúk), és nekivágtak az itteni néhány háznak meg a Roninmäkiben található diákszállásoknak, hogy meglocsolják a lányokat, ahogy az illik. Sokan nem tudták, mi ez a szokás, mások ismerték, csak kicsit más formában (lengyelek, csehek), de végül is jól szórakoztak.

Az előbb csengettek, és két lengyel hölgyet engedtem be, kezükben vizeskancsóval. Engem szerencsére megkíméltek, de a lakótársamat nem, aki most kicsit elázott :-)

(édes bosszú:)

blóóóóg   (Bl0g)   
Ha valaki olvassa ezt a blogot (van ilyen egyáltalán? :-), és maga is szeretne blogolni (erre aztán gondolom végképp nem akar senki vállalkozni), és annyira de annyira de annyira nagyon tetszik neki ez a rendszer (amit kétlek, mert elég egyszerű több ingyenes bloghoz képest :) ), akkor írhat nekem, mert oda tudom adni a forrását.

Nem egy lényeges bejegyzés, de azért gondoltam leírom. Most pedig megyek saunázom egyet.

...   (Finnország)   
A munka folytatódott ma is, és nem sikerült befejezni. A megrendelő kicsit pánikos hangulatba került, de az újabb késések megintcsak nem rajtam múlnak. Úgyhogy amíg vártam a válaszokra, más projekteket is csinálgattam, ami kifejezetten felüdülés volt.

A hétvége pedig pihenéssel telt, mind a négy nap (ugye itt a péntek is szünnap volt), ami megintcsak nagyon jól esett. Egyik munkatársam kérésére töltöttem neki Csillagkapu epizódokat netről, és mivel én sem láttam .. őő .. tíz darabot a 8. szériából, ezért leszedtem azokat is. Persze a hétvégén meg is néztem mind a tizet. Képtelen vagyok abbahagyni, ha egyszer vannak részek. Nem tudom másoknak hogyan jön be, mennyire tetszik, de nálam elég magasan viszi a pálmát, a Stargate Atlantisszal együtt.

Két napot a négyből barátnőmnél voltam, és áttestünk súlyos beszélgetésen. Nem kell rosszra gondolni azért, csak komoly volt, nem rossz :-) Ő egyébként most szombaton megy Magyarországra, egy hétre, egy fordító kurzusra. Én pedig maradok itt és dolgozom. Meg írom a diplomamunkámat, amit lassan ideje volna be befejezni, és remélem lassan sikerül is pontot tenni a végére.

Az olvadás egyébként folytatódik, az utak már szárazak (egyes utak legalábbis) vagy pedig eláznak. A házunkból ahogy a városnak indulunk van egy szakasz ami gyalog járhatatlan (új tó születésének lehetünk szemtanúi), így most ahelyett hogy az elárasztott alagúton gázolnánk át, a fölötte elhaladó forgalmas úton a szélsebes autók között kell átevickélni ... kinek melyik tetszik jobban (autók vs. tó) :-)

Vendégség again   (Finnország)   
Kicsit frissítettem a blogomat, mint ahogy ez olvasható a főoldalon. A mosásnak vége, és most igazából csak azért írok ide, hogy kipróbáljam az új szerkesztőmet.

Még annyit hozzátennék a mai előző bejegyzéshez, hogy tegnap voltam vendégségben a barátnőmmel. Neki van egy ismerőse, aki meghívott minket. Beszélgettünk, teázgattunk, meg megnézegettük az illető indiai képeit, mivel 2004 őszét Indiában töltötte. A legmókásabb talán a Tehén kórház kép volt, ahol vállaltak tehenek ellátását, és életveszélyben lévő tehenek sürgösségi ellátását. Még telefonszámuk is volt a vészhelyzetekhez. :-)

Húsvét   (Finnország)   
Húúsvét. Bár errefelé a locsolás nem divat, a nagy péntek (vagy hogy hívják...) viszont ünnepnap, így itt négy napos a hétvége. Ez nagyon jól is jött most, miután sikerült kicsit túlteljesíteni a napi órákat a héten munkában. Történt ugyanis, hogy az eleve késésben lévő projektemnek "hamis" információkat adtak, így aztán 2-3 napnyi felesleges munkát sikerült beleölni. Így az amúgyis késésben lévő munkának ez nem tett éppen jót.

Persze meglehetősen vidám is voltam ezügyben a hét elején. Ez már a projekt életében a második alkalom volt, hogy a megtervezett pályáról másikra lökték át, mert valaki valahol rosszul mondott el valamit.

Már már a húsvét hétvége is veszélybe került, de aztán tegnap a hajrá végén sikerült az első eredményeket produkálni, így marad a hétvége a pihenésre.

A héten elkezdődött az olvadás. Mostmár minden locspocsban áll, a külső hőmérséklet átcsapott plusszba. A tavon lévő korcsolyapálya megszűnt használhatónak lenni. Persze az utakat még mindig hó borítja, kellemes ragacsos.

A héten ismét sikerült hódolni a légiirányításnak (persze csak virtuálisan), és örömmel látom, hogy a tavalyi gyakorlatilag abszolút nulla év után ismét kezdek időt szakítani erre is. Ez már csak annál is inkább érdekes, mert megint elgondolkoztam azon, mi lenne ha jelentkeznék a EuroControlhoz légiforgalmi irányítás képzésre. Ezt már néhányszor átrágtam, de eddig az egyetem miatt úgy gondoltam, hogy nem kéne. De most, hogy remélhetőleg május-júniusban ezt a dolgot is lezárom, itt lenne a lehetőség jelentkezni. Az már más kérdés, hogy akarok-e lekötni 7 évet fixen magamnak.

Mindjárt indul a délutáni mosás, bár marhára nincs kedvem hozzá. De talán jobb lesz túlesni rajta.

Elméláztam   (CubeHead)   
Sikerült túlélni a februárt blogolás nélkül. Kicsit azért rossz érzés, hogy képtelen voltam erre is időt fordítani.

De amúgy persze a február elég unalmas volt. Sikerült sokat dolgozni, és dolgozni és dolgozni.

És persze a március is hasonló ütemben indult. Olyannyira belelendültem, hogy ma 6kor keltem és 7re már benn is voltam. Persze ez most csak kivételes alkalom, azt a célt szolgálja, hogy hamar leléphessek a melóhelyről.

A nagy dolgozás közben ma ahogy a kódot bámultam a képernyőmön, régen elfeledett gondolatok törtek elő újra, és felmerült bennem, akarom-e még bámulni a kódot .. vagy inkább elmennék légiforgalmi irányítást tanulni.

Ide talán még nem írtam le, de eléggé szeretem ezt a légiirányítós - repülős cuccot. Mostanában ugyan nem irányítottam, és még annál is régebben repültem - virtuálisan persze - de azért ma megint felmerült bennem. Olyannyira, hogy ahogy ezt írom, éppen várom a virtuális légtérben, hogy végre Budapest felé kanyarodjon egy gép, és elláthassam utasításokkal :-)

Az idő igen változatos volt az elmúlt .. izé .. hónapban. Hol hideg, hol melegebb. Február elején még a 0 fölötti (1-2 fok) is előfordult, most pedig két hete masszívan hideg van. Bár a napplok érezhetően hosszabbak, már világosban megyek dolgozni, és világosban jövök haza.

Na mára most hirtelen elég ennyi is.