Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Rólam röviden

Ezt a blogot azért kezdtem el írni eredetileg, hogy az otthoni emberek is értesüljenek arról, mi történik velem Finnországban. Igazság szerint amikor 2004 elején kikerültem Finnországba, először statikus oldalakat írtam a honlapomra, de aztán valamiért kitört rajtam is a blog őrület és egy szabad pillanatomban megszületett a blog első verziója.

Mielőtt jobban belemerülnék az írásba, röviden a Frenzy név eredetéről. Még nagyon nagyon régen, gimnázium alatt ragadt rajtam. Eredeti származása az akkoriban péntek éjszakánként játszott Quake 2 partykban keresendő (ezek nagyon jó idők voltak, és egy-egy nosztalgikus pillanatban jó érzés visszagondolni rájuk ... talán egyszer majd erről is írok :-). Ahogy telt múlt az idő, a név lassan átment a valós életbe is. Egy idő után megjelentek azok az emberek, akiknek talán fogalmuk sincs a rendes nevemről, és csak Frenzy-ként ismernek. Aztán ahogy még több idő telt el, kicsit mutálódott is a név, így egyesek Frenyó néven ismernek :-)

Hivatalosan amúgy Gunda Lénárd vagyok. Valamikor több dolog is volt rólam neten, de a honlapomat már évek óta nem frissítem, úgyhogy marad ez a blog.

Talán nem baj ha a családomról is írok két szót. Apukám Gunda Tamás újabban főleg gyógyszerekkel foglalkozik. Ha például érdekelnek azok a rettenetes E-??? számok, amiket kajákon látsz (összetevők), akkor érdemes megnézni a honlapját, ahol kiderül, hogy nem is olyan borzalmas az összes E anyag :-) Anyukám Takács Mária, és van egy húgom, Cintia, de családom női tagjai nem képviselik magukat az interneten :-P

Debrecenben születtem, Magyarországon, de jelenleg Espooban, Finnországban lakom, és itt is dolgozom (vagyis pontosabban Helsinkiben dolgozom, de ez majdnem ugyanaz). A cég ahol dolgozom a TKP Tieto Oy nevet viseli, és a Tieto konszernhez (vagy hogy hívják az ilyet) tartozik. Jelenleg technology consultant munkakörben tevékenykedem, és egyébként .NET környezetben, C# nyelven tervezünk és fejlesztünk különböző web alkalmazásokat illetve BizTalk integrációkat készítünk a finnországi nyugdíj biztosítóknak. Bár mostmár továbbléptem a sima fejlesztői szintről és inkább amolyan software architect munkákat bíznak rám.

Finnországban már több mint öt éve időzöm, 2004 elején érkeztem eredetileg Jyväskyälebe (egy évre, tanulni). 2006 január óta pedig itt "délen" rontom a levegőt.

Bár a munkám is a számítógépekhez kötődik, szeretek csak úgy magamnak is programozgatni, szórakozásból (ez a blog is kicsit ilyen projekt tulajdonképpen, amit szabadidőmben szívesen bütykölök :)

Ami a szabadidőmet illeti. Repülök, egymotoros kisgéppel hobbi szinten. Ez két vagy négy személyes Cessna (152, 172) repülőket jelent (például kép: OH-COX). Mit csinálok még? Játszom valamennyit Ninento Wii-vel, néha World of Warcraft-tal, mostansában pedig Left 4 Dead-del. Szeretek fényképezni (publikus galériáim megtekinthetők itt: Picasa web album, de a blogból is vannak linkelve még albumok). Ezen kívül szerepjátékozom (World of Darkness, Vampire, Werewolf, Mage). Újabban nagyon szeretek spinningre járni de ha jó az idő akkor néha biciklizem vagy görkorizom. :-)

Röviden talán ennyi is elég belőlem. ;-)