Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Sorgörgő   (Freetime)   
A hosszas jó idő eredményeképpen tegnap elővettem a görkorcsolyámat. Mielőtt azonban nekivágtam volna a világnak, kicseréltem a tavaly tövid elkoptatott fékemet. Ezután a vonatsínek mellett (néha messzebb tőlük, néha közelebb) indultam el Helsinki felé. A projektvezetőm javasolta, hogy járhatnék néha munkába is görkorival, amit én nem tartok teljesen rossz ötletnek. Azért vakon és félév kihagyás után nem mernék nekivágni a dolognak, úgyhogy először felderítő utat kellett tartsak.

Ez volt tehát tegnap, nagyjából 3-4 km-t mentem a 10ből (körülbelül), ami a munkahelyemig visz. Ma ismét nekivágtam, ma már 6-7 km-t tettem meg a teljes távból. Sajnos mérni nem mértem a távot, csak az ilyen sétaútvonalak melletti táblákból saccolom, hogy mennyit mehettem. Illetve a sineken tudom, hogy olyan 10 km az út.

Örömmel nyugtáztam, hogy még mindig nagyon tetszik ez a görkorcsolyázós dolog, és ilyen jó időben vétek lenne nem kimenni. Ugyanakkor lassan időromlást jósolnak, ami annyira nem jó viszont, mivel szombaton kellene menni repülni. De hát hogy is lenne másképp! Múlt hétvégén amig kurzuson voltunk csodálatos repülőidő volt, persze, hogy most romlik el, amikor végre repülni kellene.

Azért remélem ha el is romlik, azért repülésre alkalmas marad.

Most este elővettem a Flight Simulatort ismét, hogy kicsit nézelődjek benne. Leginkább azt teszteltem le, hogy a külön letöltött Finnország az mennyire részletesen lett megcsinálva. Örömmel nyugtáztam, hogy sok dolog pontosan ugyanott van, mint a valóságban - utak, villanyvezetékek. Néhány dolog azért kevésbé volt pontatlan, de már a meglévők alapján is tudtam valamennyire tájékozódni benne (és visszatalálni a repülőtérre GPS és egyéb térképek nélkül).

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.