Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

2x hosszú hétvége és osztálytalálkozó   (Megint Mo.)   
Az elmúlt két hétvége mindegyike hosszú és utazós hétvége lett.

Egy hete Szentpéterváron voltunk 3 napot, hajóval. A hajós megközelítés több okból is kényelmes, az egyik, hogy így nincs szükségem külön vízumra :) A hajó este indul és reggelre ér célba, így péntek reggel vágtunk bele a városba (némi sorakozás után, mivel a határon arrafelé hosszúak a sorok). Három nap nagyon kevés volt szétnézni, úgyhogy maradt még néznivaló legközelebbre is. Ha sikerül a végére jutnom, rakok fel képeket is majd.

Első nap a várost jártuk, második nap Petergof-ba mentünk el, harmadik nap pedig hajókáztunk kicsit a csatornákon-folyókon. Az első két nap még jó idő volt, de a harmadikon - amikor épp hajókázni mentünk - hideg volt és szeles (ami nem olyan jó érzés egy széles folyó közepén).

Vasárnap este indultunk vissza, és hétfő reggel a kikötőből egyenesen dolgozni jöttem. Mint ahogyan korábban írtam, egy ügyfelünknél dolgozok most (a Finn Nemzeti Banknál), ami a központban van, így nem kellett messzire menni a kikötőtől.

Aztán a mostani hétvégén négy napot (péntek reggel indultam, hétfő késő este érkeztem vissza) töltöttem otthon Debrecenben. A látogatás lényegét az érettségi-/osztálytalálkozó adta, de jó volt találkozni rég nem látott jóbaráttal is és volt közös családi ebéd is. :)

Ezúttal Finnairrel repültem (mármint nemcsak jegy, hanem fizikai repülő tekintetében is), de szomorúan kell tapasztalnom, hogy az étel színvonala itt is esni kezdett (az árak pedig inkább növekvő, mintsem stagnáló vagy csökkenő tendenciát mutatnak). Na de ha már kaját sem adnak rendesen, kérdem én, mi különbözteti meg a "normál" és a "fapados" társaságokat?

Az osztálytalálkozóra megjelentünk sokan, de nem mindenki. Van akiről nem is igazán tudunk semmit az elmúlt tíz évből, de szerintem még mindig érdekes volt hallani, hogy kivel mi van, mi történik, kiből mi lett :)

A hétvége ugyan a tervezettnél hosszabb volt, de nem bánom, mert legalább sikerült rendesebben kipihenni magamat.

 

Hozzászólások

Pali Re: 2x hosszú hétvége és osztálytalálkozó
Tudom, hogy ez nem ide tartozik, de ma tartod a névnapod? Ha igen, akkor boldog névnapot kívánok! :)
Frenzy Re: 2x hosszú hétvége és osztálytalálkozó
Nem néztünk Aurorát, az is következő alkalomra maradt :)
Re: 2x hosszú hétvége és osztálytalálkozó
Egyébként Debrecen testvérvárosa, úgyhogy erős a kötődés. ;-)
Re: 2x hosszú hétvége és osztálytalálkozó
Leningrád és kész :D

Az Aurora-t ugye megnéztétek?
Frenzy Re: 2x hosszú hétvége és osztálytalálkozó
Kijavítottam, köszi! :)
Amúgy meg, Saint Petersburg, mondtam már én is :P
Re: 2x hosszú hétvége és osztálytalálkozó
Szentpétervár, mondtam már, hogy egy szó...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szentp%C3%A9terv%C3%A1r