Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tavaszodik lassan   (Finnország)   
Hó még mindig van bőven, de legalább a hőmérő mostmár pozitív értékeket mutat. Lassan lassan tűnnek el a hóhalmok is, bár nekem a hátsó udvaromon még jó 1 méteres rakás áll (erről többet még lentebb). A munkahelyen is a változás szele fúj, na nem negatív értelemben, csak kicsit átstrukturálódunk, hogy mit is fogunk a jövőben csinálni.

Amikor utoljára írtam még bőven hideg volt meg sok volt a hó. Március végére aztán kezdett kicsit olvadozni már, olyannyira, hogy húsvét vasárnap hatalmas dübörgésre ébredtem hajnali 5 órakor. Ekkor született a több mint másfél méter magas hókupac a hátsó udvarra, amikor a tetőről leszaladt a hó. Úgy egyszerre mind :) Az elülső oldalon vannak felszerelve hócsúszásgátlók, de hátul valamiért nincs. Gondolom úgy gondolták, nem baj az, ha a hátsó kertre szakad a sok hó. De hát annyira összeállt reggelte (meg azóta), hogy lehetetlen eltakarítani egyben az egészet, kis apránként terítgetem széjjel, hátha végre elolvadna és lehetne használható hátsó udvar :)

Helsinkiben már csak elvétve látható hókupac, azok gyorsan eltűntek. Északabbra még akad azért hó, de délen mostmár lassan indulhatna a rügyezés meg fűnövés, stb.

Hétfő óta ismét nyárigumival járok. Hétfő volt a végső határidő arra nézve, hogy le lehessen cserélni a gumikat. Persze időjárástól függően lehet még menni velük, de a szögesgumik hó nélkül csak koptatják az utat. Nyári gumival ugyan csendesebb az autó, de az út érdessége még mindig nagy zajt csinál, arról nem is szólva, hogy hihetetlen por van mindenféle: a sok kis kő részecske amit a szögesgumik leőrölnek télen mindig gondot okoz tavasszal. Szerencsére ma végre esik az eső, ami jótékonyan hat a levegőminőségre (amíg nem kezd el hamu esni az égből :))


 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.