Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hideg-meleg, torokfájás, vonatok   (Finnország)   
A héten elkezdődött az itteni tavasz/nyár azon szakasza, amit nem szeretek: reggel még hideg van, úgyhogy akár kabát is kell, délutánra viszont olyan meleg van, hogy már szinte a pulóvert is lekívánom magamról. Így aztán a hét elején sikerült alulöltöznöm folyamatosan, aminek meg is lett a böjtje: torokfájás. Bár nyelni is fáj (hacsak nem iszok meleg teát vagy szopogatok valami toroktablettát) az orvos csak nem írt ki betegszabira :) Úgyhogy marad a dolgozósdi.

Persze azért gonosz módon eltiltott a sportolástól, úgyhogy kisebb spinning kihagyás következett be a hét második felében.

Szerencsére jövő héten 4 napos fejtágításra megyek ismét, úgyhogy legalább kis kizökkenés lesz az amúgy monoton és unalmas munkaritmusból.

Ma reggel az újságban olvasgattam, hogy a helyi vonatok tekintetében valami 97.6% a pontossági cél errefelé, vagyis az összes helyi vonatból ennyinek kellene pontosnak lennie. Az év elején állítólag sikerült 96%-ot elérni, vagyis alulmúlták a célt. A dologhoz annyit tennék hozzá, hogy a héten MINDEN NAP késett a vonat amivel jöttem dolgozni (igaz a hét elején csak néhány percet), de a mai késés már eléggé zavaró volt: 22 perc. Ennyi idő alatt már kocsival is beértem volna.

 

Hozzászólások

Re: Hideg-meleg, torokfájás, vonatok
Hmm, azota lattam delelott 25-30 percet kesni az S es E vonatokat, ugyhogy... hmm. Plusz a sajatomat is negyed orat. Egeszen otthon ereztem magam.
Frenzy Re: Hideg-meleg, torokfájás, vonatok
Nekem jelenleg E meg U vonat ami kell, és reggelente gyakran késnek. Később délelőttre helyreáll, de az engem nem vígasztal :)
Re: Hideg-meleg, torokfájás, vonatok
A K pontosan jár, tényleg ritka a késés. Átlag úgy kéthetente van párpercnyi gubanc csak.