Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Proxy csata   (CubeHead)   
A cégnél group policyból jönnek a proxyk. Vagyis központilag van szabályozva, milyen proxykat használ a böngésző. És hiába kapcsolod ki, elég hamar frissíti magát újból a központi szerverről. Ugyan alapjáraton a proxy nem olyan nagy baj, de a mi céges proxynk valami okosság folytán minden webkérést 2-4 másodpercig késleltet. Ha például fórumokban akarok gyorsan ugrálni, igencsak kellemetlen.

Ez ugyan korábban csak az IE-t érintette, azonban mint kiderült, a Chrome is az IE beállításait használja - vagyis őt is érinti a dolog. Meg aztán az IE8 jó böngésző, csak emiatt kicsit macerás a cégnél használni.

Első megoldásom az volt a dologra, hogy a proxy-t kikapcsoltam, majd a Registry megfelelő kulcsaira megtagadtam az írás jogot mindenkitől (még magamtól is). Ez működőképes megoldás volt eleinte: mivel a proxy beállítások nem frissültek, nem frissülhettek, nem is volt proxy. Viszont voltak komoly hátulütői amik hamarosan megjelentek (pl. Fiddlerrel, stb) és időnként be-ki kellett kapcsolgatni ezt a tiltást. És folyton a regedit-el bajlódni nem olyan jó dolog. Meg aztán nem tudom, hogy nem maradt-e valami hibaüzenet valahol a frissítés sikertelensége folytán.

Úgyhogy egy ideig hagytam a dolgot, ahogy van: had frissüljön magától ha egyszer ez a céges policy. A Chrome-nak találtam egy parancssori kapcsolót, amivel rávehető, hogy ne használjon proxyt, úgyhogy végül is jó volt így. Firefox meg mindig is jó volt, mert nem használja az IE proxy beállításait.

Aztán ma megtaláltam a legjobb megoldást.

A webcím (nevezzük a.b.c-nek), ahonnan a proxy config érkezik adott. Fogtam hát a proxy konfigot, letöltöttem, és átírtam, hogy mindig direktben kapcsolódjon a netre (NO PROXY). Ezután ezt felraktam a saját IIS web szerveremre (webfejlesztés rulez). Majd a hosts fileba beírtam az eredeti webcímet (a.b.c), hogy mutasson az én webszeremre (127.0.0.1). És kész. Mostantól a policy írja elő, hogy honnan jöjjön a proxy konfig, azonban ez az én általam megírt konfiguráció lesz, ami pedig azt mondja, hogy nincs proxy. Ráadásul mostmár hibaüzenetek sincsenek (ha voltak is) :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.