Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Malackodás   (Megint Mo.)   
A hétvégén Nyíriben voltam disznótóron. A korábbi félelmekkel ellentétben továbbra is nagyon ízlik a kolbász, a hurka meg a tepertő (Panna, talán neked is ki kéne próbálni a disznótórt? ;) )

Péntek délután a munkahelyről busz a reptérre, repülő majd Filével irány Nyíri. A gyors (ország)váltás most talán még gyorsabbnak tűnt a szokásosnál mert Filével a kocsiban jól el lehetett beszélgetni, nem csak "üres" utazás volt. Délután még Helsinkiben dolgoztam, este pedig már a Zemplénben vacsoráztam meg megkaptam az első adag pálinkát. Globalizáció?

(nem beszélve arról, hogy mekkora "carbon footprintet" hagyok magam után egy ilyen hétvégi kirándulás alkalmával:) )

A pálinka amúgy szerves része volt az eseménynek. Én ugyan tiltakoztam nagyon, de aztán rámküldték a "Sales Department"-et, aki elég hatékonynak bizonyult a pálinka rátukmálásban.

Reggelire már frissen sült máj, vér és velőstojás volt, ebédre húsleves majd töltelék/főtt hús/zöldség majd káposztás hús. Másnap reggelire pedig már hurka és kolbász.

Bár File szerint egyes részek unalmasnak már, nekem első alkalom volt, úgyhogy érdekesnek találtam. Főleg így utólag végiggondolva, hogy pontosan tudom hogyan lett a hűtőmbe az a kolbász :-)

Vasárnap este aztán újra repülés következett. A gyors váltásoknak köszönhetően még tegnap (kedden) is mindenfelé magyar szavakat véltem hallani :-D

 

Hozzászólások

Pannóca Re: Malackodás
Hát a disznóvágást kihagyom, de ha megint erre jársz szólj. :)
Pali Re: Malackodás
Látom tetszett az esemény! :D

Én talán 2x voltam disznóvágáson, egyszer Mátészalkán, egyszer pedig vas megyében (valamilyen szinten innen származom :) ).
Re: Malackodás
Részünkről a szerencse. ;-)