Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hírterjedési sebesség   (Finnország)   
Érdekes, hogy milyen sebességgel terjednek a hírek pl. neten. Én ma reggel a vonaton olvastam újságot, ahol arról írtak, a Nokia cáfolta a Helsingin Sanomat (finnországi napilap) korábbi értesüléseit (tehát nem mai értesüléseit). Az eredeti cikk szerint a Nokia kivonulna Finnországból ha nem fogadják el a dolgozók megfigyelhetőségéről szóló törvényt (emailt akarnának nézegetni). De mint ahogy ma reggel írták, ez nem egészen így van.

Erre egész nap a magyar híroldalakon arról lehet olvasni (még este hatkor is), hogy a Helsingin Sanomat ezt meg ezt írta. Kicsit el vannak maradva, és rámennek mindenre aminek vérszaga van. Hát szép :-)

Vannak még eltérések amúgy az üggyel kapcsolatban ha összehasonlítjuk mit írnak itt meg mit otthon.

Csak azért is vicces, mert az a régi játék jut róla az eszembe, amikor leülünk hosszú sorba, és valaki a sor elején az első ember fülébe súg valamit. Aztán ő továbbsúgja a következőnek, és így tovább. A végén pedig akinek utoljára sugják már egészen mást fog hallani, mint ami elindult :-)

Update 3.2.2009: Az egyik ilyen különbség a két ország híradásai között: míg itt folyamatosan arról írnak, hogy magát az email tartalmát pl. nem lehet elolvasni, csak bizonyos fejléc/azonosító adatokat, addig az otthoni lapokban azt írják, hogy a tartalmat, csatolmányokat, mindent lehetne nézni.


 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.