Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Back from Barcelona   (CubeHead)   
Múlt héten (vasárnaptól szombatig) Barcelónában voltam, Microsoft TechEd-en, ahogyan korábban is írtam. Vasárnap este volt érkezés, majd fél órás taxizás után sikerült megérkezni a szállodába, ami az árához hűen kicsit a normál szint fölött volt. De hát a cégnél azt mondták, ne spóroljak :-)

Ez után egész héten előadások voltak, és 1-2 lógástól eltekintve majdnem mindig volt hallgatnivaló. Két évvel ezelőtti TechEdhez hasonlóan most is az egyik legjobb dolog az Ask the Experts rész volt, amikor is lehetett kérdezgetni mindenféle Microsoft technológiákról szakértőket, és sokszor az adott technológiát vagy terméket fejlesztő csapat egy tagja vagy vezetője is a helyszínen volt.

Ezúttal annyira nem nézelődtem Barcelónában, egyrészt idő miatt másrészt két éve már túlestünk ezen. Akkor egy egész nap volt rá, most úgy jött ki, hogy ilyenre nem volt idő. Azért volt egy Country Drinks este, amikor is más Finnországból jött fejlesztőkkel lehetett időt eltölteni. Én viszonylag korán (11 körül) leléptem, amikor is csapatostúl vonultak ivóhelyet keresni, én pedig úgy éreztem, nem szórakoztatna nézni ahogy a finnek isznak, látom eleget itt Finnországban :-)

Az időjárás nem volt túl meleg, de azért nagyságrendekkel jobb mint Helsinkiben. A nap is sokat sütött.

A szállodai szoba elég pazar volt (kilátás a tengerre), mint ahogy már mondtam. Papucstól kedve minden vackot meg lehetett találni (cipőkrémet is pl), így volt nekik borotválkozó készletük is. Főleg a kíváncsiság miatt ez utóbbit kipróbáltam, de soha többet nem fogok szállodai készlettel vacakolni, mert soha (értsd: SOHA) nem vágtam még össze magam ilyen csúnyán :-)

Szombaton volt hazarepülés, ez is érdekes volt, mivel 1 órás késéssel indultunk. Az oka az volt, hogy túl sokan voltunk a gépen: valamilyen oknál fogva (azt hiszem megbetegedés) csak 3 légiutaskíréső volt, utasok pedig 151-en. És 1 légiutaskísérő mellett 50 utas lehet a gépen, valamilyen légi szabályozásról van szó, és ezeket elég komolyan veszik. Innentől kezdve mindenki elvégezheti a fejszámolást, hogy mi is volt a probléma :-)

Induláskor egyetlen felhő sem volt az égen, de aztán Svájc körül felhőtakaró kezdődött és ki is tartott végig. Finnországban már csak eső és alacsony felhők, meg persze sötétség fogadott minket. Érdekes volt a leszállás is - illetve előtte a megközelítés. Kisgéppel nem egyszer csináltam már 360 fokos fordulatot, egy helyben, várakozás céljából. De most a nagy utasszállító is csinált egyet, és sokan idegesen bámulták a monitorokat, hogy miféle dolog történik éppen :-)

A felhők is alacsonyan voltak, alig 400 lábon, vagyis mintegy 130 méteren. Ennek az volt az eredménye, hogy már majdnem leszálltunk de még semmit sem lehetett látni. Az előttem lévő ülésen egy nő igen aggodalmas volt, és amikor az utolsó pillanatban kibukkantunk a felhőkből, még keresztet is vetett. Mi lett volna ha 0 láthatóság mellett szállunk le? :-D

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.