Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Rasszizmus a vonaton   (Finnország)   
Tegnap majdnem verekedés lett a vonaton, amikor a kis taknyos (10-14 éves) sötétebb bőrű (a néger az csúnya szó? :P) gyerek és az öreg finn rasszista nő összeszólalkozott. A fiatalok csoportosan utaztak, nemek és bőrszínek vegyesen (a sötétbőrű hímek a finn szőkékre, a finn szőke csajok a sötétbőrűekre buknak?? :)). Az egyikőjük a lábát a szembenlévő ülésen tartotta, és ez nem tetszett a néninek.

Először csak rászólt, hogy vegye le, mire a válasz valami csúnyaság volt: a néninek ez persze nagyon nem tetszett, és valami olyasmi megjegyzést tett, hogy próbáljon meg kultúráltan viselkedni, nem Afrikában van ... na itt indult kicsit hevesebb szóváltás. A néni nagyon felhúzta magát, már-már ütni is készen volt, de aztán csak kiviharzott a kocsiból, hogy most majd szól vagy telefonál, nem értettem pontosan. Se az öregek, se a tájszólás, se a fiatalok finn beszéde nem mindig érthető számomra.

Igy itt húsvétkor.

Megjegyzem már csak azért is kicsit megkérdőjelezhető a néni gondolatmenete, mert úgy globál az majdnem összes ilyen korú gyerekről elmondható, hogy nem tud viselkedni amikor csoportosan vonatoznak, és igenis a natív finnek is szokták taposni az üléseket :P

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Rasszizmus a vonaton
Razide, az Afrika szó hallatán a kölyök valóban nagyon begurult ;)

Pannóca, a nagy bevásárlóközpontokat, pl. Leppävaaraban a Sello-t vagy Myyrmäkiben ami van, időnként lehetne őket "kis-Iraknak" vagy "kis-Afrikának" hívni :P
Pannóca Re: Rasszizmus a vonaton
Ah, végre valami jel, hogy ott sem tökéletes minden! :D
Razide Re: Rasszizmus a vonaton
Azért a fajtájukat még lehet szidni. Ha a kurvaanyád már olyan elterjedt szólás lett, erre még mindig felhúzzák magukat.