Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Windows Search   (CubeHead)   
Szükségem volt speciális kulcsszavakra Windows Search-höz. Például, hogy csak dokumentumokat keressen (kind:docs), vagy hogy a keresett dolog kulcsszavai között valami konkrét előforduljon (keywords:valami). Próbáltam a helpből információt kicsikarni, de úgy érzem a help keresője sem teljes :)

Google web searchben illetve mail searchben már ismerek pár ilyet, pl. a filetípus megadására (filetype:pdf), de a Microsoft saját irányba ment el ezügyben. Vannak ugyan közös pontok (például email küldője from:feladóneve), de nagyok a különbségek is.

Végül is találtam az alábbi cikket, amely nagyszerűen összefoglalja az összes keresési lehetőséget. Ezt tehát akkor használható referencia, ha telepítetted a Windows Desktop Search-t (XP) vagy Windows Vista-t használsz (aminek része a Windows Search, bár lehet, hogy nem minden SKU-ban van benne, nem tudom pontosan).

Advanced search techniques

Angol nyelvtudás szükséges.

Én amúgy nagyon szeretem a Vista start menüjét, ahogy kinyitom, egyből Search módban van, és beírva mit akarok nagyon könnyen megtalálom, legyen szó akár emailről, dokumentumról vagy programról, amit el akarok indítani. A cégnél XP a hivatalos OS, de a Desktop Search-öt azért felraktam a gépemre (elvileg talán nem szabad :)), bár ott elsősorban az emailek miatt. A sok tíz (ha nem száz) különböző mappába kategorizált emailek közül amúgy megtalálni bármit is igencsak nehéz volna. Vagy legalábbis lassú.

PS. Odakinn sűrű pelyhekben hull a hó.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Windows Search
Esett hát. Ráadásul ilyen "esett a hó - elolvadt - megfagyott - esett a hó" rendszerben. Úgyhogy szerepjáték után először kefével estem a kocsinak, havat takarítani, majd utána jégvakarás következett. :)

Csavarogni nem szoktam, heti néhányszor kocsikázom csak, pókerezni, munkába vagy szerepjátékozni. Majd ha jobb idő lesz, talán kellene kirándulni.
paya Re: Windows Search
Esett szombaton a hó Nálatok? :)
Mivel telt a 7végéd? Rég írtál már kocsikázásról, mostanában nem szoktál "csavarogni"? :)