Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kanada meg vízum   (Megint Mo.)   
Most olvastam, hogy március 2.-a óta ismét lehet menni Kanadába anélkül, hogy vízumot kellene kérni. Legalábbis túristaként, magyar útlevéllel. Munkavállaláshoz azért még kell vízum. A hírt most olvastam este, eddig nem is hallottam róla, viszont különösen érdekes együttesésnek találom, mert épp ma délután hazafelé a vonatban gondolkoztam azon, hogy milyen is lenne Kanadában dolgozni. :)

Én még 2001-ben voltam nyaralni Kanadában (egy ismerősömnél laktam Torontoban egy ideig meg együtt voltunk nyugat-Kanadában kirándulgatni), és alapvetően nagyon tetszett a hely. Akkor sem kellett vízum, most volt néhány év, amikor kellett, az én legjobb tudomásom szerint Kanada azért vezette be a vízumkényszert, mert kishazánkból romák mendegéltek oda.

És mi az első hír, amit olvasok ezzel kapcsolatban az indexen? Kanadába készülnek a mohácsi romák. Hát szép, mondhatom.

Viszont lehet én meg szívesen nyaralnék arra. Most, hogy már nem kell Londonból vízumot igényelnem :-) (ugyanis néhány éve megkérdeztem itt a kanadai nagykövetséget Helsinkiben, és azt mondták, mivel a finneknek nem kell vízum, nem is foglalkoznak ilyesmivel - contact London please).

 

Hozzászólások

MrWallace Re: Kanada meg vízum
Az első népcsoport már be is jelentette, hogy ők akkor már indulnak is oda. Szerintem ők voltak az egyik ok a vízum mellett.
Nem tudom, hogy mibe kerül a kanadai vízum eljárási díj, de pont az ilyenek ellen nagyszerűen véd. Aki meg olyan messze megy annak a max 25kHUF már nem nagy plusz költség.
Pannóca Re: Kanada meg vízum
Én is szeretnék menni Kanadába... végigjárnám az egyik kedvenc sorozatom helyszíneit + Montreal, Toronto.
Kár hogy olyan messze van :)