Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Itt a tél?   (Finnország)   
Éppen befejeztük a szerepjátékot szombaton (pontosabban vasárnap hajnali fél kettő körül) és indultam volna hazafelé, amikor nem várt akadályt észleltem: az autót ki kellett ásni a hó alól. Szerencsére a gyengye tél ellenére is nálam volt a szükséges felszerelés (kefe), így sikerült elhárítani az akadályt, de hazafelé azért óvatosabban vezettem, mert tiszta havas volt az út, se elolvadni nem volt ideje, és meg a hóekék sem jártak rendesen.

Most mindenesetre van hó. Éppen most is esik még hozzá egy kicsi. Kíváncsian várom meddig lesz tél, most hogy február végén beindulni látszik. Vagy legalábbis ezt a látszatot kelti. :)

Mindenesetre télünneplős rituálé gyanánt tegnap a ház előtt egy hatalmasat estem (így mutatva be áldozatot a jobb tél érdekében a csúszósság szellemei előtt :P), úgyhogy a jobb oldalamon alvásról le kellett tegnap legalábbis mondani, és még ma sem teljesen tökéletes, de legalább már az ülés nem zavar :D Annál inkább zavar, hogy nem tudok könyökölni. De hát kell nekem a havas udvaron járkálni. De az egészet rákenhetem a globláis felmelegedésre: mivel nem volt igazi tél, elszoktam a csúszkálásos járástól ;)

Ma befejeztük a próba projektet amit az ügyfelünknél csináltunk, és ennek az eredménye alapján lassan elindul majd a rendes projekt. Nem sokszor van rá mód, hogy ilyen alaposan feltérképezzük az igényeket és lehetőségeket, mielőtt valódi munkát kezdünk el végezni (vagyis POC-ot csinálunk, Proof of Concept).

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Itt a tél?
És mintha a levegő sem lenne teljesen egészséges arrafelé, még a blogodon is írsz róla :-P

PS. Még mindig esik a hó. :)
Re: Itt a tél?
A télről annyit, hogy hetek óta nem fűtök, és újabban leengedett ablakkal autókázom városszerte. Bár sokszor kell ügyeskednem, mert annyi koromfelhőt okádó roncs van, hogy siralmas.