Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hóesés, szerepjáték overload, google maps   (Freetime)   
Végre van rendes hó! Tegnap (vagyis vasárnap) kezdett esni, ma is egész nap szállíngózott. Tegnap hosszú esti séta során már nem volt teljesen sötét sem. Az okosok azt mondják, talán maradni is fog a hó mostmár. Reménykedjünk. A sötét és esős estékből már elég volt idénre.

Pénteken is szerepjátékoztunk, ekkor én meséltem. Aztán szombaton is szerepjátékoztunk, ekkor én játszottam (és másvalaki mesélt). Mindkétszer Vampire-t. Kicsit fárasztó volt, de mindenképpen érdekes. Valamint az is érdekes élmény volt, hogy milyen játékosként Vampireezni, mert ilyet már régen csináltam, és időnként nem árt a szerepcsere. Egy-két mesélői húzás állati idegesítő tud lenni, ugyanakkor nagyon jót tesz, hogy valóban átélhető legyen a mese. Csak mesélőként ezt egészen máshogy lehet átélni, és azért az ilyen tapasztalat csere jó lecke nekem is ;-)

Ami viszont nagy felfedezés volt, az a Google Maps. Bár magát az oldalt mindenki ismeri (valószínűleg), saját térképet nem biztos, hogy mindenki hozott már létre (mert eddig én sem).

Megadsz neki egy nevet, aztán rászórhatsz "gombostűkkel" jelzett pontokat (különböző színű és formájú jelölők vannak). Lehet keretezni is területet vagy satírózni, szintén területet (és állítható milyen színű legyen, mennyire áttetsző, milyen vastag határvonallal). Így aztán nagyon egyszerűen jelölhetőek például az általam vezett Helsinkiben, hogy hol melyik vámpír területe található, hol milyen érdekes helyek vannak, hol nem lehet táplálkozni (értsd: emberekből vért szívni :-D). Eddig ezek az infók fel voltak írva nekünk, de így vizuálisan nagyon sokat segít a megértésben, vagy új helyszínek bevezetésében.

 

Hozzászólások

Pannóca Re: Hóesés, szerepjáték overload, google maps
Mint az Sg-Atlantisban, feeding ground, ércccsük mink :D