Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Pótlás 2: A nyaralás második része   (Freetime)   
Folytatva a pótlást (csak külön bejegyzést csinálva) ... a Horvátországi nyaralás után maradt még bő másfél hetem otthom. Család, haverok meg pihenés volt a program főleg.

Sikerült elmenni egy motortúrára Gab007-el. Én csak ültem hátul és kapaszkodtam, és Debrecenből indulva Miskolc, Bükk, Eger, Mátra majd haza volt az útvonal. Bár korábban is mentem Gab motorjaival, azok csak rövid kis szakaszok voltak, főleg ehhez a túrához képest. Nagyon más motoron közlekedni mint autóval, és a hegyekben kanyarogni is igazán élvezetes. Ilyen szempontból a mátrai szakasz kicsit "vadabb" volt. A hivatalos magyarázat szerint ott hosszabbak a kanyarok, így jobban lehet menni :-)

Tulajdonképpen nem volt félelmetes számomra. Az egyedüli dolog a lassan bevett de nagyon bedöntött kanyarok voltak. Szerencsére ezekből nem volt túl sok.

A nyaralás vége előtt még vissza kellett jönni Finnországba. Anyukám is velem tartott, mivel kedve lett kijönni Finnországba :-) A Blue 1 jóvoltából ugyanis a hazafelé út olcsón megoldható lett. Idefelé pedig nekem az üzemanyagköltség amúgy is adott volt. A lengyel szállás szintén adott volt, sőt annak az ára ugyanannyi volt, függetlenül attól, hogy 1 vagy 2 ember alszik a szobában. Így a kijövetelhez is csak egy kompjegyet kellett venni.

Visszafele úton valamikor Lettország végén egy megállás után az egyik visszajelző fény kigyulladt a kocsiban, ami kicsi pánikra adott okott, főleg, mivel ilyen kombinációban a könyv sem írt róla semmit. (File nem nevet :P) Az izzítószál visszajelző égett folyamatosan, pedig ugye indítás után már nem kellene neki. Vasárnap délután volt, így elég esélytelen volt bárminemű hivatalos segítség kérése pl. Honda szervízből. A helyi benzinkutassal történt kommunikációs próbálkozások csúfos kudarcba fulladtak. Végül aztán nem hivatalos vélemények alapján (mobiltelefonnal könnyű kommunikálni, csak a lettek sarcolják a roamingot :) folytattuk az utat Tallinig, folyamatosan égő visszajelző lámpa mellett.

A kikötőben amikor becheckeltünk megkérdezték, akarunk-e korábbi hajóval menni, átraknak rá. Így aztán hamarabb értünk Helsinkibe a tervezettnél, ami jó is volt. És láss csodát, amikor a hajón a finn oldalon beindult a kocsi, már nem égett a lámpa. Másnap szervízben is jártam, de az izzítószálakkal semmi gond nincs. A kocsi számítógépe beszélgetett a szervízesek számítógépével és valami kicsi, teljesen más jellegű hibára panaszkodott. Nemsokára jön az éves szervíz, akkor talán megnézik jobban is, de addig ha nincs más hibajelenség autózhatok vele. Végül is más hibajelenséget nem is tapasztaltam, mint hogy égett egy lámpa :-)

Finnorzágban még egy hetem volt kipihenni az otthoni fáradalmakat, mielőtt ténylegesen dolgozni kellett volna menni. Erre pedig ezen a hétfőn került sor.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.