Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Szerepjáték   (Freetime)   
Ez a hétvége a szerepjáték jegyében telt el. Szombaton egész napos Dungeons & Dragons menet volt terítéken (tehát a klasszikus, papír-kocka alapú szerepjáték). Bár maga a kaland ezúttal nem volt a legérdekesebb, ennek oka leginkább az volt, hogy kezdők is voltak jelen, de ettől függetlenül jó volt ismét játszani, közel egy éve volt az utolsó efféle játék. És úgy néz ki, ha nem is hetente, de legalábbis havonta lesz lehetőség játékra.

A kezdőkről szólva még, nem miattuk volt ez a kevésbé érdekes kaland, hanem értük ... mivel konkrétan olyan kaland lett kitalálva, ami nekik is megfelel bonyolultságban és szintben. Azért gondoltam ezt tisztázni, hogy nehogy megvádoljanak azzal, hogy a kezdőket vádolom emiatt :-)

Aztán mivel szerepjátékból sohasem elég, ezért nekivágtam este még WoWozni is jó néhány órát, Gab007 társaságában (aki most ismerkedik a játékkal egyébként, és ennek nem mindenki örül maradéktalanul ;-). Indítottam egy új karaktert, ezúttal egy papot (priest). A nagy játékmenet vasárnap este is folytatódott, hajnali 2ig sikerült kihúzni. Lassan lejár az első hónapom, és fizetni kell majd ha tovább akarok játszani: azt hiszem akarok :)

Vannak ilyen események a világban, amik nem kapcsolódnak szorosan a játékhoz, ha nagyon szigorúan nézzük a dolgokat. Szerintem viszont jó móka elszórakozni velük, és sokkal "élőbbé" teszi az egészet. Bár a valentin napi eseményekből kimaradtam, most eljött a druidák holdfesztiváljának az ideje. Amikor tüzijátékot lehet lövöldözni, és teleportkapuval eljuthatunk a sötét elfek városába. Ez körülbelül olyan esemény, mint a vándorcirkusz vagy fesztivál, ami kéthavonta érkezik Goldshire falucskába. Amolyan esemény a világban, ami színesíti a dolgokat :) Tegnap így kilőttem a szükséges tüzijátékmennyiséget, hogy meghívót kapjak a fesztiválra, amit meg is látogattunk Gab007-el közösen.

 

Hozzászólások

MrWallace Re: Szerepjáték
Ha már tipográfiáról van szó én is csak belédkötök. Ma azt mutatja a kis naptár, hogy február, pedig nem is az van. A nem aktuális hónapok napjai meg nem lehetnének halványabbak? 8D
Frenzy Re: Szerepjáték
ROTFL
Wendesdaycske Re: Szerepjáték
Ami a Wow-os 'valóságban' történik veled azt léci írd dőlt betűvel, mert egy idő után elvesztem a fonalat... :) Szóval nem láttál igazi tüzijátékot és fesztiválon se voltál? (najó az elfekből meg a teleportálásból csak rájövök.. dehát kitudja manapság :D)
Re: Szerepjáték
Kocka addikt állat...