Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

PPL vizsga   (Repülő)   
Reggel úgy nézett ki, lehet, hogy túl rossz idő lesz ahhoz, hogy repülhessek. A felhők nem voltak túl magasan, kis hó is esett, a látotávolság sem volt túl fényes, és az előrejelzés csak rosszabbat igért. De azért a reptérre érve már javult kicsit a helyzet, és az előrejelzés is talán pozitívabb volt, így a vizsgzátatóval rövid megbeszélés után nekiindultunk.

Malmitől távolabb valóban alacsonyan voltak a felhők, így a vizsga útrepülős részét jó alacsonyan, mindössze 1000 lábon hajtottuk végre. Egyrészt a fehérség (hó) másrészt a nem túl messzi láthatóság harmadrészt az alacsonyság miatt a tájékozódás így nehezebb volt, mint jó körülmények között, de végzetes hibát azért nem sikerült elkövetni (eltévedni). Mäntsälä közelébemn aztán volt néhány átesés gyakorlása illetve kényszerleszállás gyakorlása, utána pedig visszatértünk Malmi közelébe, ahol leszállásokat kellet végrehajtsak.

A vizsga sikerrel zárult, így a régóta halasztódott dolog ezennel el lett végezve, és mostmár valóban nevezhetem magam pilótának :-)

Bár a konkrét PPL pilótaengedély még vagy 2 hét, amíg a kezembe lesz, és addig még a légiforgalmi hatóság is megsarcol (kiállítási költség).

 

Hozzászólások

Frenzy Re: PPL vizsga
Kb egy év. Februárban kezdtem el intézkedni, márciustól tanultam elméletet és májusban volt az első repülés.
ZorjaVecsernaja Re: PPL vizsga
ügyi vagy, drakula! :)
MrWallace Re: PPL vizsga
Gratulálok!
Így nagyjából 1 év alatt zavartad le ezt a részt?