Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Nincs meló?   (CubeHead)   
Reggel mikor beértem a munkahelyre az egyik üzenetközvetítő szerver még mindíg nem működött (tegnap döglött le) és a munka jellegéből kifolyólag nekem szükségem lett volna rá. De olyannyira lehalt szegény, hogy egész nap nem bírták helyrepofozni (tehát egy szoftver termékről van szó, aminél ez nem kéne olyan nehéz legyen, SZVSZ) .. így tulajdonképpen egész nap nem tudtam semmit sem csinálni. Ráadásul délben a fél cég lelépett bulizni. Bár volt ennek a programnak hivatalos része, mindenki pontosan tudja mit fognak csinálni, főleg, hogy a cég állja a cechet :-)

Szóval ma jó nap volt a munkahelyen ebből kifolyólag. Már máskor is döglött be ez a rendszer, szerintem félelmetesen hatalmas szar az egész. Az IBM egyik termékéről van szó, iszonyatos pénzbe kerül, borzalmas rá fejleszteni és szörnyen működik.

Ennek örömére aztán az időt különböző érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal múlattam. Például olvastam PL/1 kódot, egyre jobban megy ez a dolog (IBM mainframe-en persze). Írni nem akarnék, mert annyira nem tetszik (sehol egyetlen objektum vagy osztály :), de sokat segít, hogyha nem teljesen idegen számomra a már meglévő programok működése (én azért megmaradnék .NET-nél:) Meg DB2 adatbázislekéréseket is csináltam, mainframe környezetben. És még azt hittem néhány éve, hogy anya volt az utolsó a családomban, aki ilyen cuccokkal játszott :-)

Délutánra az időjárás is meghibásodott: 0 fok fölé kerültünk, olvadás, eső, csúszkálás. Ma éjjel aztán lefagy, úgyhogy lesz vidámság a hétvégén :) Jövő hét elejére pedig megint -10 körülit jósolnak az okosok.

 

Hozzászólások

MrWallace Re: Nincs meló?
Az utolsó ibm terméket akkor fogják értékesíteni amikor meghal az ultolsó ma 40-50 éves közepvezető, aki még a hőskorban hogy szerette már ezeket.
A marketinggépezet tartja az egészet még nyereségesen, de ma már sokkal olcsóbb (esetleg ingyenes) és jobb alternatívája létezik az ibm termékek nagyrészének és ha majd te leszel 40-50 éves senkinek sem fogod javasolni, hogy ibm legyen a platform...