Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

TechEd Developers 2006   (CubeHead)   
Vasarnap ota Spanyororszagban toltom napjaimat a Microsoft fejlesztoknek szant rendezvenyen (hosszu 4 oras unalmas repulout utan). Itt nincs is magyar billentyuzet, ugyhogy most kenytelen vagyok ekezetek nelkul irni.

Vasarnap este mire beertunk a szallodaba, mar eleg keso volt, igy csak egy rovidet setaltunk a belvarosban a kollegakkal, akikkel ide jottunk (osszesen 3an jottunk, a ceg szamlajara :). Talaltunk egy falatka bart, ahol ilyen kis csipegetnivalot lehet enni. Ilyennel kesobb is probalkoztunk, de aztan nem nyert nagy sikert koreinkben. Foleg mivel az etlapbol nem sokat ertettunk, es hajlamosak mindenfele ocsmany tengeri dolgot feltalalni, ami ellen az en gyomrom legalabbis erosen tiltakozik :-)

A varost hetfon nezegettuk meg, majd kepeket is feltoltok rola valamikor, ha visszajutottunk Finnorszagba. Megneztuk Gaudi (remelem igy irjak) epiteszeti csodait. Azert lehet, hogy minden nem stimmelt vele, mert eleg erdekes formalat tervezett a hazakba/epuletekbe. A delelott hosszas setaja utan regisztraltuk magunkat a rendezvenyre, majd utana a kikotoben setaltunk meg ettunk megint falatkakat (ekkor egy ujabb hianyossagot talaltunk, mert bar angol etlapjuk volt, ezuttal mennyisegi bajok voltak a kajaval :-)

Hetfon este rendeztek nekunk vacsorat meg Flamenco bemutatot, aztan kedden welcome party a konferencian, tegnap pedig a finn Microsoft altal rendezett (vagy legalabbis finnorszagbol erkezoknek rendezett) vacsora volt, ahol mindenfele erdekes "falatkakat" szolgaltak fel. Ezek a falatkak azonban nagysagrendekkel jobbak voltak, mint amivel addig talalkoztunk, raadasul elegendo mennyisegben is hoztak oket elo a konyhabol. Es persze lehetett inni korlatlanul, ahogy azt ilyen finn osszejoveteleken szokas. Tegnap en megmaradtam a narancslenel, azert minden nap iszogatni nem az en mufajom :)

Eloadasok kedd ota vannak, mindenfele erdekes temaban, foleg a jovoben megjeleno (illetve most megjelent) ujfajta technologiakrol (Windows Communications Foundation, Windows Presentation Foundation, Windows Workflow Foundation, LINQ, C# 3.0, stb stb). Egy csomo ingyenes cuccot is osztanak (a gyujtoszenvedelyem itt nem jon tul jo, mert mar hatalmas mennyisegu targyat halmoztam fel, polokat, baseball sapkakat es mindenfele kacatot meg demo cd-t). Nyerni is lehet mindenfele cuccot. Kajat iszonyatos mennyisegben szolgalnak fel, folyamatosan: fankokat, croassant, sutemenyt, gyumolcsot, asvanyvizet, uditoket. Es persze lehet kockulni mindenfele Microsoftos emberkevel, akik a fentebb mar emlitett ujfajta dolgokat fejlesztik es ismerik.

Eddig nagyon erdekes dolgokat sikerult meghallgatni, bar most delutan kicsit erdektelenebb eloadasok vannak. Ami meg gond, hogy az erdekes (legalabbis szamomra) dolgokat parhuzamosan tartottak eddig, ugyhogy mindig valasztani kellett, hova is akarok beulni.

Meg holnap is eloadasok lesznek, ami utan valami csiga etterembe fogunk menni (ugy mint eticsiga). Mivel ez a menu nincs igazan a kedvenceim kozott, lehet, hogy ez a musorszam szamomra kimarad majd :-)

A szallodaban egyebkent nagyon durva a szemelyzet, mert az agynemut, torolkozot - mindent - naponta cserelik. Raadasul hiaba agyazok meg, mire hazaerek sokkal rendesebben es csinosabban van hagyva az igy. Igy tehat felesleges meg akar probalkozni is ezzel a muvelettel. A torolkozoket elvileg akkor cserelnek, ha nem a torolkozotarton hagyom az elozo napit, de ugy tunik erre is immunisak, es mindig kicserelik. Ez azert erdekes mert direkt vannak ilyen papirjaik, hogy kimeljuk a kornyezetet es ne mosassuk ki minden nap a torolkozoket ... :-)

Barcelona kicsit nagyobb hely mint Helsinki, meg emberekbol is tobb van. Mondjuk az ido sem eppen csunya (most olyan 18-20 fok lehet odakinn es sut a nap). A setalva a varosba azert vigyazni kell, mert vannak ilyen ... khm ... holgyek, akik bar probaljak lenyugozni "aldozatukat", azert a celjuk megiscsak az illeto zsebe, es a benne talalhato ertekek. Volt olyan eset amirol hallottunk (konferencia resztvevo), hogy megprobaltak agyekon rugni, es amig a kezevel probalt vedekezni, azt ugye kenytelen volt ehhez kihuzni a zsebebol. A penztarcaja banta. Mondjuk az idegenvezeto is felhivta erre a figyelmet, de amig tegnap ejjel velunk is majdnem eljatszottak valami hasonlot, azert ez megiscsak eleg tavoli dolognak tunt.

Na hirtelen ennyi jutott az eszembe, sajat gepet nem hoztam ide, ugyhogy a kozos geptermet "kell" hasznaljam ... ahol persze minden gepen Windows Vista fut ;-)

 

Hozzászólások

MrWallace Re: TechEd Developers 2006
Az én számítógépem a vista egyik kipróbálható és nem kipróbálható, de megszerezhető változatával sem volt hajlandó elindulni.
További M$ kalandom az is, hogy valamelyik okos frissítés hatására már csak minden második alkalommal indul el rajta az XP.
Egyébként meg boldog névnapot.