Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Repülőjegyek   (Finnország)   
Az utóbbi két napban két elektronikus repülőjegyet is sikerült begyüjtenem a fiókomba (az ott lapuló harmadik klasszikus formájú papírjegy mellé). Ezek az első elektronikus jegyeim, vagyis amiket emailben kaptam. Kiváncsi leszek hogy boldogulok velük :-)

Az első Barcelonába repít másfél hét múlva. Microsoft TechEd Europe 2006 (Developer) az esemény neve, és emiatt majdnem egy hétig leszek Spanyolországban. Mindent a cég fizet persze, ez a legszebb benne :-) Meg mindenféle extra programokra is kaptunk meghívókat, pl. amiket a Microsoft Finnország rendez majd valami tengerparti étterembe. ;-)

A másik pedig majd Magyarországra lesz jó.

Küldtek ilyen tájékoztatót is, hogy hogyan fog változni a kézipoggyász szabálya, legalábbis a Finnországból induló repülőkre. Mindenféle folyadéktiltó akciókat vezetnek be, meg korlátozzák a kézipoggyász méretét és számát. Ez utóbbi nem tudom mennyiben új, hiszen eddig is volt korlát. Gondolom a méret mostmár kisebb lesz (számszerint nem hasonlítottam össze a centimétereket :-). Ez azért jó, mert egy csomo bőröndöt úgy árulnak, hogy cabin baggage. Aztán most hirtelen mégsem lesz az.

PS. Kint éppen dézsából öntik a vizet.

PS2. Amúgy pedig eléggé el vagyok fáradva, ezen a héten 5 nap alatt 6 napnyit munkát dolgoztam le, de muszáj gyűjteni a plusszokat, mert a karácsonyi vakáció abból lesz :-) Ráadásként ez a technical project manager dolog amit elvállaltam kb. megháromszorozta a terhelést, és csomó rohangálással meg dokumentum és email irkálással meg hasonlókkal jár együtt.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Repülőjegyek
GL otthon lesz 11.17 - 11.19, de az csak villámvizit, szóval akkor valószínűleg nem lehet velem találkozni, és legközelebb 12.21 - 01.02 leszek otthon, karácsonyozni meg remélem mindenféle vidám programot eltölteni ismerősökkel :-)
Re: Repülőjegyek
Vazze Spanyolország, de jó dolga van valakinek :)
Amúgy pont előbb kérdeztem Wallacet, hogy mikor jön már Gl haza :)



MrWallace Re: Repülőjegyek
Nekem meg volt egy ami Helsinkiből indult, az is jó volt. Fapadosok olyan minimal munkaerőt foglalkoztatnak, hogy az az ember adta a beszállókártyát az elektronikus jegyért (ami valójában nem is jegy volt, csak valami kifizetett foglalás szerű) mint aki később ellenőrizte őket beszállás előtt. Ezért nem szabad késni, mert vagy csekinel vagy beszállít. 8)
Re: Repülőjegyek
Én már használtam elektronikus jegyet, jelentem működik hibátlanul. Most is van egy, ami Olaszországba juttat el november végén. :-P