Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Honda CBR 600F F5   (Adrenalin)   
A témában szereplő megjelölés nem a kocsimra vonatkozik (bár az is Honda), hanem egy motorra. Ez is piros. Dehát mindenki tudja, hogy a piros járművek a leggyorsabbak :-) Még az orkok is :-P

Szóval a minap (szerdán) mászkáltam egy ilyen csodával. Csak utasként persze, az az érzésem, hogy vezetni nem feltétlenül mernék egy ilyet, főleg nem úgy, ahogy ezekkel menni szokás.

Mindenesetre Gab007-nél felvettem a kölcsönkapott motoroskabátot - kicsit nagynak éreztem, de hát mindegy. Felraktam a sisakot - ez meg kicsit szorított, dehát nem ez a lényeg. Aztán kigurultunk a ház elé, beindult a járgány, én felszálltam, és vrum, elindultunk.

Már utaztam egy korábbi járgányon is Gab-bal, az SV650S névre hallgatott, és kék színű volt, meg Suzuki (azt hiszem ... könnyen összekeverem még az ilyeneket). Lehet, hogy azóta az ülő technikám is fejlődött, de ahhoz képest ez a Honda határozottan kényelmesebbnek tűnt. Kigurultunk a 4-es főútra, és elindultunk Nyíregyháza felé.

Amikor először pillantottam a kilóméterórára azon épp 140 állt. De mielőtt még időm lett volna feldolgozni, szinte ugyanebben a pillanatban elsuhant melletünk egy ezüst Mercedes. Az emberek csak rohannak mindenfelé :-)

Motorral azért egész más közlekedni (aznap már egyszer voltam Nyíregyházán, kocsival). Láttam videót is motorozásról, de azért ott ülni rajta és 150 körül suhanni (ennél gyorsabban most nem igen mentünk) kicsit más. Olyan érdekes meg izgalmas érzés. Főleg, hogy még az autónál is jobban érződik rajta a sebesség. A kicsit nagy kabát rajtam kezdett "elrepülni" a 150es sebesség hatására, úgyhogy kicsit vissza kellett rángatni a derekam köré.

Csak mentünk, és az autók egyre másra mögöttünk maradtak. Azt hiszem az előbb említett Mercedes kivételével senkinek sem sikerült előznie minket.

Mint az elején is írtam, én nem vagyok benne biztos, hogy bírnék így motorozgatni. Van bennem valami ami megakadályozná ezt a száguldást. De utasként nagyon élveztem a menetet. Visszafelé Nyíregyről volt vagy két lökött biciklista, akiknek épp előttünk jutott eszébe áttekerni a főúton - lehetne több eszük is :-)

Motorral nagyon gyorsan elfogynak a távolságok, igaz ez akkor is, amikor előzünk (egyszer még mögötte vagyunk, aztán meg huppsz, máris előtte), és akkor is, amikor velünk szembe jönnek. Ugyanekkor ez talán jó tanulság nekem is ha vezetek - ha motoros jön szembe, nem előzünk, mert ki tudja mikor ér ide :-) Bár az is igaz, hogy a motorosok sokkal óvatosabban vezetnek, mint az autósok. Talán ezért is volt különösen jó a másik oldalon is utazni.

Azt nem tudom milyen hangja lenne ennek, ha elhúzna mellettem, de menet közben próbáltam néhányszor a hangjelenséget is tanulmányozni, és hát elég tetszetős. Az tetszett még nagyon amikor a köztemető mellett két gyerek bámulta a motort, meg a kezükkel "gyorsítottak" képzeletbeli motorjukkal. Vruuuuum



 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.