Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

MCSD & vonatozás Helsinkibe   (CubeHead)   
Gyönyörű, napsütéses idő van. Úgyhogy ma is lesz görkorcsolyázás. Már tegnap is volt, mert végre megszűnt a szörnyű esős idő, ami a hét elejét meg az elmúlt hétvégét kísérte végig. Tegnap már lejtőkön is mentem, és sikerült esés nélkül megúszni a dolgot.

Jó másfél hete sikerült átmenni az ötödik és terveim között utolsó MCP vizsgán is. Ez volt a legnehezebb eddig, ráadásul a felkészítő anyag is eléggé hanyag volt, nem tükrözte azt, ami aztán a vizsgán volt. De bizonyos szempontból ennek örültem is, mert nem a normál kérdezünk az anyagból típusú vizsga volt, hanem valóságos szituációkat kellett megérteni, és az alapján dönteni. Mindezek eredményeképp mostmár MCSD fokozatom lett.

A vizsgára ezúttal egészen Helsinkiig kellett utazni. A felkelés része a dolognak (5 órakor) nem volt olyan jó, de aztán kipróbálhattam milyen 200 km/h-val vonatozni, ami viszont elég érdekes volt.

Aztán egy hete hétvégén itt juhannus volt. Ismerősök hívtak meg a faházukba, tóparton természetesen. Volt kaja, sauna meg tóban úszás a saunafordulók között. Meg társasjáték meg mégtöbb kaja. Valamiért a virrasztás nekem nem megy már olyan jól mint régen, de gondolom ebbe az is bennevan, hogy a munka miatt elég rendszeres a "koránfekvés" és koránkelés.

A munkahelyen az elmúlt héten nagyon lassan haladtam. Valahogy teljesen nem akaródzott dolgozni. Nem tudom mi volt, hogy a jó idő vagy valami más volt hatással, mindenesetre eléggé kínszenvedés volt. Most próbálom a hétvégén kipihenni a fáradalmakat, hátha jobb lesz jövőhéten.

Bár egyre kevesebben vagyunk mostmár munkában, mert főszezonba érkezett a szabadságolás.

Ma este pedig .... SENSATION WHITE lesz, Amsterdamban. Idén is gondoltunk rá, hogy megyünk (nem emlékszem, hogy írtam-e erről ide), de az előző évekkel ellentétben neten és telefonon 8 óra alatt (!!) megvették mind a 40000 jegyet. Úgyhogy nem tudom mi lesz. Mindenesetre ma este élő közvetítés is lesz neten, videó és valószínűleg audió is, azzal fogom kárpótolni magam.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.