Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Munka   (CubeHead)   
Ujabb munkahét indult hétfo"n.

Ennek örömére este egy új dolgot próbálhattam ki, mégpedig a sötétben saunázást. Valamelyik buta ember ugyanis eltörte a lámpa izzóját, úgyhogy kénytelen voltam sötétbe lenni. Télen rosszabb lett volna, így egy-két perc után azért hozzászokott a szemem a sötéthez, és valamit mégiscsak sikerült látni.

A munka halad, semmi különös.

Tegnap a diplomamunkámról is szót ejtettünk a fo"nökömmel. Talán már egy témát is sikerült találni, de még dolgozni kell rajta. Most három hétre szabadságra ment (motorral közelíti meg Olaszországot :-), utána folytatjuk a diskurzust ebben a témában.

Ma volt egy fél órás áramszünet. Minden kikapcsolt egyszercsak. Ketten lerohantak a serverszobába rendet rakni. Aztán visszajött az áram, de még 2 órán át nem mu"ködtek rendesen a szerverek, így volt ido"m passziánszozni kicsit :-) Meg elmentünk enni.

Újabb fantasztikus felfedezést tettem. A postai csomagokat a finn posta WAP oldalán mobilról is nyomon lehet követni. Eszméletlen :-)

Aki nem tudná: itt minden csomag kap egy azonosító számot, amikor feladják. Nem kerül plussz pénzbe, ez alapszolgáltatás. A szám alapján neten nyomon követheto" a csomag, lehet látni mikor ér célba. Általában másnapra. Persze ez is alapszolgáltatás.

Na szóval ma felfedeztem, hogy WAPon is követheto" a csomag. És akkor még nem szóltunk az otthon kinyomtatható vonatjegyro"l ;-)

Hétfo" óta böngészo"t váltottam. Mostmár nem Internet Explorer, ami fo"ként fut nálam. Eddig kitartottam nagyon mellette, frissítettem, ha hiba volt, stb. De betelt a pohár, a legutóbbi sebezheto"ségével, amire még javítás sem létezik. Hihetetlen mennyi lyuk van benne, es mennyire lassan javítják o"ket.

Szerencsére sikerült találni egy böngészo"t, ami átveheti a szerepét. So"t, még megkockáztatom, jobb is nála. Már korábban is használtam Mozilla böngészo"t, de ez a Mozilla Firefox nagyon jó. Érdemes kipróbálni. Ráadásul a Mozilla-val ellentétben a felülete is hasonlít az IE-re. Bye-bye IE :-)

Másról szólva, vihar és eso"; hegyek tartják rettegésben a vidéket. Most is hatalmas sötét felho" közeledik errefelé. Félelmetes. Lassan már azért lehetne kicsit jobban nyár. Na nem 30 fok meg napsütés, az nem hiányzik valahogy. Igazából kellemes az ido", csak az eso" ne esne ennyit.

A blogmat nézve már jó néhány hete beleraktam egy ilyen hozzászólós részt, de szerintem kiveszem. Senki nem ír semmit .. elgondolkodtató, hogy olvassa-e egyáltalán valaki. :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.