Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Beteg vadnyugat & extermination   (It's Party Time!)   
Hmm, és már megint beteg vagyok. Ezúttal valami kisebb megfázás csak, de asszem erre az évre (és a kettő következőre is) már eleget voltam beteg. Ezúttal valószínűleg az segített, hogy a hétvégén kétszer is megáztam - és egyik eset után sem mentem saunába :-)

Pénteken egy születésnapi partira mentünk baratnőmmel. A szülinapi buli témája: vadnyugat. Ez a témázgatás itt elég népszerűnek tűnik. Persze nekem is kötelező volt beöltözni, én lettem Sheriff Jameson. Az előtag a ruha miatt, az utótagot pedig a helyszínen kellett kitalálni. Volt ott valami ilyen nevű whiskey, úgyhogy ez alapján el is neveztem magam. Függetlenül attól, hogy nem amerikai, hanem ír volt a származási ország.

Volt hatalmas torta meg csomó kaja. A szülinapos sajnos vegetáriánus volt (és még mindig az), de ettől függetlenül azért jó sok féle jó kaját összeszedett. Semmi bajom a vegetáriánusokkal egyébként - legalábbis egy-egy alkalommal. Hosszútávon képtelen lennék elviselni :-)

Na ezen buli közben és utána áztam meg először.

Másnap hosszú sétánk volt egy boltba a város túlsó szélén. Ekkor áztunk meg másodjára. Ez azért már tisztességesebb megázás volt, rendesen szakadt a víz. Az időjárás itt egyébként elég mókás. Egyszer esik, öt perc múlva lehet már hétágról süt a nap, és ez még 3x ismétlődik egy nap. A hőmérséklet is elég vadul képes ugrálni egy napon belül is.

Tegnap meg ma éppen itthon vagyok emiatt a betegség miatt. Az unalmas perceket az általam extermination-nek elkeresztelt játék tölti ki, amikor különböző fegyverekkel a lakást elárasztó muslicaszerű idegen élőlények levadászása a cél. Bár tegnap kiürítettem a szemeteseket, ma pedig kisebb nagytakarítás is volt, úgy tűnik a portugál lakótársam - aki ugye múlt héten ment el - által itthagyott bioszemét jó táptalaj volt ezeknek az élőlényeknek. Nem mondom, kezdetben még mókás volt lecsapogatni őket, de most az előbb 6-ot vadásztam le, és már kicsit unalmas. Remélem mostmár elfogynak.

Az orrom piros már közben, kidörzsölte a sok zsebkendő. Valahogy mindig így járok. Na mindegy :-)

A portugálra visszatérve: ő múlt héten hétfőn ment el, és repült el messzire. A másik lakótársam északon túrázgat valahol, úgyhogy most enyém a lakás teljes egészében, ami bizonyos tekintetből jó, de másokból pedig rossz. Pl. ezekkel az idegenekkel egyedül elég nehéz felvenni a harcot :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.