Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Filmek, késések, letöltések   (Múvi)   
Felkerült az indexre egy fejtegetős cikk arról, hogy miért mutatják be Magyarországon később a filmeket, mint például az Egyesült Államokban. A cikk elolvasható itt:

Az amcsik megunják Hellboyt mire ideér

A helyzet egyébként hasonló Finnországban is, itt sem mindig rögtön jönnek a filmek a moziba, sokszor több hónapos késéssel csak. Felirat tekintetében itt mondjuk mindig feliratos minden, sosem szinkronizálnak (kivéve ha a célközönség nem tud olvasni: tehát 6-7 év alatt).

A cikk végén az InterCom marketing és kommunikációs vezetője azt mondja, hogy aki a kézikamerás felvételen nézi meg a filmet, az nem is igazi rajongó, stb. stb. Hol él ez a nő? Sokszor már DVD verzió van belőle USA-ban amikor itt még a moziba se jutott el. Az pedig már igazán nem élményromboló ... :-O

 

Hozzászólások

Re: Filmek, késések, letöltések
Mondjuk ezzel együtt is negyedévente 1x-2x elmegyünk moziba. De csak a barátság miatt. ;-)

Esetleg lehetne egy poszt a MaHaSz vinyetták - CD/DVD R/RW jogdíjak - mégis illegális tartalom ügyén.
Re: Filmek, késések, letöltések
A mozi annyival macerásabb, hogy sokszor fel sem merül, hogy el kellene menni. Fél óra oda, fél óra sorbanállás (vagy félórával hamarabb kell átvenni a foglalt jegyet), negyedóra reklám, maga a film (közben telefoncsörgés, mászkálás, pofázás, zacskócsörgés, HÁNYÁS! volt a múltkor, tapló emberek etc), majd haza fél óra.
Otthon meg video elindít, film megnéz, közben akár megállít, elmegy pisilni stb, aztán annyi.
Ráadásul olcsóbb is. Jó, nincs a nagy vászon, de azt hiszem, ennyi kompromisszum belefér. A hang pedig nem szarabb, tekintve, hogy utálom a mozis tüdőrázó, túlcsavart basszust.
Ráadásul újabban rengeteg a csalódást keltő film.
PAStheLoD Re: Filmek, késések, letöltések
Rá kéne jönniük, hogy felirat nékül is megnézné jópár ember a filmeket, azokat simán lehetne egyidőben vászonra "tűzni".

Az, hogy kézikamerás.. igen, de ez van, drága a sör, nincs pénz mozijegyre.