Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Már megint nincs tél   (Finnország)   
Rövidebb szünet után végre sikerült rávenni magamat, hogy megint írjak ide. Először is röviden arról, mi történt azóta, amióta nem írtam ...

A munkámat illeti, jártam egy négy napos kurzuson Svédországban, aminek nemsokára folytatása is lesz Turku mellett. "Software architect" képzés, nem tudom igazából minek lehetnek lefordítani magyarul. A munkahelyemen is változások lesznek: a korábbi munkakörömet elhagyva a cégen belül egy másik egységnél fogok dolgozni. Az új munkakörnél már nem feltétlenül közvetlenül az ügyfelekkel és azok programjaival kell foglalkoznom, hanem például újfajta technológiák vagy megolások kidolgozásával, amit aztán majd mások használnak az ügyfelek igényeinek kielégítésére. Meglátjuk milyen lesz.

Ennek kapcsán kértem és gyorsan kaptam is egy céges notebookot, úgyhogy mostmár tudok majd itthonról is dolgozni (heti egy napot lehet).

Ma voltunk munkatársakkal közösen "kocsma-villamoson". Ez a rendes villamospályán jár, de belül át van alakítva "pub" jelleggel, és lehet benne sörözni. Aki járt már Helsinkiben lehet, hogy már látta valahol ezt a piros csodát tekeregni a városban. A hivatalos neve Spårakoff, a tájékozottabbak már láthatják is, hogy Koff típusú sörrel lehet a fedélzetén találkozni leginkább. Két órát járt fel-alá a különböző villamosvonalakon velünk.

Ami az időjárást illeti mostanság, esős, felhős, csúnya idő van. Nagy ritkán van egy-egy derült nap, amikor hideg van, de általában inkább 1-2 fokkal 0 fölött vagyunk. Nagyrészt alkalmatlan az idő repülni, már jó régen nem is voltam. De ez nem újdoság, tavaly ősszel is hosszú és kényszerű szünet volt. A radiátorok azért már melegek, és hála a tuti szellőzésnek a korábbi 24-25 fok helyett ismét a téli megszokott 21-22 fok van idebenn. Néha kicsit hideg, de lassan már megszokom.

A szemem azóta már teljesen rendben van, a hátam is kellően ellazult (masszőr rulez), nem tudom volt-e igazából összefüggés a kettő között, mindenesetre ezen a téren mostmár nincsenek panaszaim.

Mi is volt még ... akartam menni kirándulni Jyväskyläbe, de az elmaradt technikai problémák miatt. Szombatonként szerepjátékozunk továbbra is, a vámpír-krónikánk sosem volt még ennyire izgalmas (legalábbis ha hinni lehet a játékosaimnak :-).

Holnap egész napos fejtágítás lesz Visual Studio 2008-ról (a céges notebookomra már fel is raktam, úgyhogy lesz min kipróbálni az elhangzó újdonságokat). Az oktatós napot cocktail-party zárja. A Microsoft rendezvényeire mindig élvezet menni. ;-)

 

Hozzászólások

Gyuri Re: Már megint nincs tél
Hát, a Silverlight-tal még csak kísérletezz. Én is inkább kivárom a böngészőbe integrálodó .NET runtime-t :D
Frenzy Re: Már megint nincs tél
Nekem is Nokian a téligumi, Hakapelitta vagy mi a szösz a neve. Csak nekem szögek is vannak benne :D Eddig kiválóan működtek, amikor vettem kérdeztem nálam sokkal nagyobb hozzáértőket és akkor azt mondták, ez a menő márka meg tesztgyőztes. Persze lehet csak azért, mert hazai termék? :-)
Re: Már megint nincs tél
Paya
Aztán csak óvatosan azokkal a "remek" északi gumikkal! A tesztek valahogy mindig a Pirelli - GoodYear - Michelin triászt hozzák tesztgyőztesnek. Pedig pl a Pirelli nem igazán északi nép terméke, tekintve, hogy olasz. A Michelin francia, a GY meg ugye az USAból indult. Persze ettől még lehet jó a Nokian, csak valahogy a tesztek szerint mégsem az. ;-)

Fre: erre a villamosozásra szívesen beneveznék eccer... :)
Pali Re: Már megint nincs tél
Webajánlat Magyarországról: :)
http://www.met.hu/pages/havazas20071113.php
Frenzy Re: Már megint nincs tél
Gyuri:
Silverlightból én még kivárok: nincs kedvem vele Javascriptben szöszölni. Majd ha 1.1-ből lesz rendes verzió (legalább beta) akkor viszont biztosan belevágok :-) LINQ viszont jó móka :-)
Paya Re: Már megint nincs tél
Szia!

Örülök, hogy újra olvashattam Rólad és hogy jobban vagy már! Nos itt Budapesten mostanság eléggé hideg van. Pillanatnyilag -4 fok van, ami eléggé az ilyenkor megszokott átlag alatt van. És már volt egy jó kis havazásunk is, kb. 2 hete hétvégén. Bár a gépre csak most kerültek fel a téligumik, amik véletlenül NOKIAN típusúak... ;) (a jelmondtatom, "téligumit csak északiországból...", bár gondolom, hogy a NOKIAN nyárigumik is nagyon jók!)
Közeleg az évvége, amit az irodában is érezni, ugyanis egyre több az u.n. "meeting", amik ilyenkor szokásosak.
Aporpó, szilveszteri terveid? Ott a messzeségben?? :)
Gyuri Re: Már megint nincs tél
Kicsit sajnállak. Céges laptoppal otthon dolgozni heti egy napot, munkatársaktól elszakítva :(
Ráadásul a cég invesztál képzésbe és megjelenésének környékén VS2008-ra enged kalandozni munkaköröd részeként és így elveszted az otthon, saját időből lopva kutatás izgalmát is! Mindehhez sör és koktélok - az egészséges életmódnak annyi.

Vigyázz jobban, mert még átarchitectálsz pár dolgot Linq-ra és Silverlightra, aztán még előléptetnek és fizetésemelést is kapsz ;)