Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Debrecen, jégszobrok   (Freetime)   
Tegnap Gyuláékkal találkoztam, és együtt mentünk el jégszobrászatot nézni a Kölcsey-központ mögé. Itt aztán flex-szel és láncfűrésszel alkottak éppen a művészek. Rövid járkálás után a Morik felé vettük az irányt. Jó tudni, hogy ez a hely még most is megvan - valahogy az ilyen jó kicsi és jó helyek hajlamosak eltünni.

Ugyancsak kevés olyan hely van, ahol képesek megállni, hogy ne üvöltsön a zene, ha már egy ilyen beülős-beszélgetős helyről van szó. Pheel szokott mindig mérgelődni ezen, teljesen jogosan persze. Szép dolog a zene szeretete, de ha hangosan zenét akarok hallgatni, akkor elmegyek valami koncertre (pl. ma lesz Tankcsapda :-), de ha beülök valahová, akkor talán emberi hangerőt is lehetne tartani. A legjobb ilyenből az volt, hogy amikor beültünk Gab007-el valahová beszélgetni (ha jól rémlik, kb egy éve) kellemes halk zene szólt, és mi voltunk az első vendégek. Ennek örömére 5 percen belül már hangosan dübörgött valami.

Na de szóval visszatérve a Morik-ra, a forró csokijuk még mindig isteni. A melegedés is rámfért (ránk?), kinn nem volt éppen kellemes meleg - ami persze jó dolog a jégszobrok miatt.

Rövid üldögélés után vissza is tértünk hozzájuk, mert ekkora már nagyjából készen kellett, hogy legyenek. Megcsodáltuk a szobrokat, összefutottunk ismerősökkel, aztán néztük még, ahogyan bemutatóként motorosfűrésszel tűzmadarat vágnak a jégtömbből. Közben esett kicsit hó, de nagyon minimálisan (reggelre viszont fehér lett minden). Végül megszavaztuk, hogy a hidegre való tekintettel elballagunk hazafelé.



Update: Köszönet Pannának a linkért. Sajnos a kommentbe nem lehet linket rakni, úgyhogy beírom ide: HAON

 

Hozzászólások

Pannóca Re: Debrecen, jégszobrok
:)
Pannóca Re: Debrecen, jégszobrok
képek a versenyrol :)

http://www.haon.hu/engine.aspx/page/haon-article-detail-page/cn/boon-news-ed06-20061228-075705/dc/im%3Ahaon%3Anews-hajdubihar/ag/im-naploHAON