Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tisztességes tél   (Finnország)   
Úgy tűnik talán idén mégis rendes tél lesz itt. Legalábbis most néhány hete folyamatosan mínuszban van a hőmérő higanyszála, és van hó is sok. Sőt, most is esik, nagyon.

Ma talán el kéne menni függönyt néznem. De ha nagyon sok hó esik, akkor lehet ez a projekt elhalasztásra kerül. Pedig már csak ez a komolyabb hiányosság van a lakásban. Ja, meg konyhalámpa. De ez utóbbiból egyenlőre megfelelőt nem találtam. Van ugyan egy fénycső a szekrények alatt a konyhában, úgyhogy a helyzet nem kritikus, de azért jó volna szerezni valamit nemsokára. Bár már vagy 3 boltban is megnéztem a lámpákat, de nem találtam meg az álomkonyhalámpám :-)

A hétvégén mosásra került a sor. Ez igen érdekes dologgal folytatódott, ugyanis kiderült, hogy a szomszéd házban (ahol egyébként a mosoda is van) lakik egy magyar család (apa, anya meg két kisgyerek). Sajnos részletekbe menő ismerkedésre nem volt alkalom, de talán a héten fel kéne keresnem őket. Én meglepődtem mindenesetre, amikor magyar hangokat hallottam a folyosóról, miközben a mosógépet pakoltam meg. Kiderült, ők a magyar rendszámos autón lepődtek meg :-)

Közben a betegségek időszaka folytatódik a munkahelyen, a múlt héten beteg két kolléga mostmár dolgozik, helyettük mások tűntek most el néhány napra. Én remélem idén télen sikerül megúsznom komolyabb nátha/influenza/betegség nélkül :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.