Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Újabb hétvége   (Finnország)   
Eltelt ismét egy hét, ezúttal kissé gyorsabbnak tűnt, mint az előző hetek. De nem is csináltam nagyon változatos dolgokat. Napközben munka, utána pedig vagy kis vásárlás, majd pedig moziztam otthon. Hétfőre megjött a TFT monitor/TV kombóm és az asztali DVD lejátszóm (ami lejátszik DivXet/Xvidet is, nem beszélve MP3, WMA, stb fileokról :-), amiket rendeltem. Ezen kívül szereztem egy 5.1 hangfalrendszert - nem valami extrát, de azért jól szól. Azóta pedig kényelmesen mozizgattam esténként. Mivel netelérésem még mindig csak mobiltelefonon át van, ezért nem sok időt töltöttem neten. Igazság szerint a gépemet sem sokat kapcsoltam be, valahogy nem volt kedvem hozzá.

A héten egyébként elég hideg volt, az elején -20 körül, ma már csak -9 körül. Hó is van elég, úgyhogy most végre hosszabb és tisztességes tél érzés van, nemúgy mint tavaly télen. Ráadásul figyelembe kell venni, hogy mostmár közel vagyok a tengerhez, és kicsit más az időjárás (melegebb van).

A hét második felében aztán mindkét ember, akivel kezdtem jobban lenni munkahelyen lebetegedett, úgyhogy még a szobámban is egyedül voltam. Meg aztán egész nap maximum munka ügyben beszélgettem más emberekkel, és ez nem volt jó. De elvileg talán jövő héten már jönnek. Jövő hétről szólva, nekem kötelező orvosi vizsgálatra kell menni - labor + orvos. Mindenkinek kötelező aki a cégnél munkát kezd. De nem is csak ennél a cégnél kötelező, hanem úgy általában sok helyen errefelé. Talán csak a kisebb vállalatok mentesek tőle.

A héten vettem még egy szőnyeget is a nappalimba. Nehéz döntés volt kiválasztani a megfelelőt, viszont mostmár sokkal elégedetebb vagyok a szobával. Már csak függöny hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a berendezés - nem számítva persze néhány apróságot, amiket aztán szép lassan elég beszerezni. Talán nem éppen előnyös tulajdonság részemről, hogy szükségét éreztem a lakás teljes felszerelésének (legalábbis bútor tekintetében) nagyon rövid időn belül.

A blogba sem sikerült a héten sokat írni, de legalább a hosting körüli problémáimat elrendeztem :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.