Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Ki volt kúúper?   (Freetime)   
Azt ugyan csak kb tudom ki volt Cooper (mintha valami amerikai fickó lenne/lett volna), mindenesetre ma volt céges cooper futás. Gimi óta nem futottam ilyet, de nem csak én voltam egyedül, mert a többi munkatárs sem futott már régóta (bár itt katonaságban állítólag futtatták, legalábbis a fiúkat).

Mindenkitől előre bekérték, hogy kb mennyit akarna futni. Ez érdekes kérdés volt, mert anélkül hogy az utóbbi időben kocogtam volna ilyet saccolni ... hát kicsit sokat saccoltam magamnak, aztán 200 méterrel el is maradtam a tervtől, és így 2300 méterrel fejeztem be a 12 percet.

Aki esetleg nem tudná (ilyen is volt már:) a Cooper futás lényege, hogy 12 percig kell futni. Olyasmit magyaráznak, hogy ebből ilyen általános erőnlétet vagy mit lehet aztán mérni. Az én teljesítményem, életkorom stb alapján átlagosnak mondható. Ami nem meglepő, sőt jó, örülök hogy nem lett átlag aluli a teljesítmény. ;-)

Voltak akik az én 200 méteres tévedésemnél nagyobbat tévedtek, ki felfelé, ki lefelé.

Érdekes megfigyelés volt, hogy baromi sokan Polar mérőórákkal futottak, ami méri a pulzust meg kinek még mit. Gab007 is szerzett ilyet, és próbálta ajánlatni is. Bár egyre inkább látom értelmét, még nem szántam el magam ilyen vásárlásta. A lényege ennek, hogy beállítjuk pl. a maximális pulzusszámot, és az óra csipog, ha ezt túllépjük. Arra való (ez a funkció legalábbis), hogy ne terheljük túl magunkat. A max pulzusszám meg függ nemtől, kortól, súlytól, stb. Lehet vele mérni átlag pulzust és még sok minden mást - legalábbis a bonyolultabb modellekkel.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.