Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Az álló vasutak elindultak hátrafelé?   (Megint Mo.)   
Találtam érdekes cikket a MÁVról. Igazából többet is. Kettőt közülök belinkelek ide. Aki többre kíváncsi a cikkek alján Kapcsolódó linkek kulcsszóval keresgélhet újabbakat.

Szerencsejáték: feljutunk az InterCity-re, vagy nem?
Hív a vasút, vár a bűntetés!

Úgy látom a MÁV színvonala - legalábbis ezen írások és hozzájuk kapcsolódó hozzám eljutott nemisolyanrégi élménybeszámolók alapján - zuhanásba kezdett. Eddig sem emelkedett túl biztatóan - igazából sehogy sem (innen a név: Magyar Álló Vasutak) -, de most legalább szemlátomást visszábbértünk.

A pálya egyre rosszabb már évek óta, az ICtől eltérő vonatot jószándékkel sem lehet kultúrált utazásra alkalmasnak mondani. Nem akarom összehasonlítani az itteni vonatokkal mert enyhén szólva felesleges és lehetetlen, egy jó hosszú skála két végpontját testesítik meg (csoda hogy az Álló vasutak nem esnek le az egész skáláról a negatív végen).

Várakozással telve tekintek karácsonyi vakációmra, amikor legalább 2 utat kell majd bonyolítsak velük. De biztos vagyok benne, hogy nem okoznak csalódást, amióta itt kinn vagyok, minden alkalommal hozták a formájukat amikor hazalátogatok :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.